Ministrul Justiției a declarat marți că a discutat cu președintele PSD Liviu Dragnea despre sesizarea referitoare la conflictul juridic de natură constituțională privind completul de cinci judecători care se dezbate miercuri la Curtea Constituțională.
„Am avut o scurtă întrevedere, mâine se va judeca la CCR acel conflict de natură constituțional. Asta a fost principala temă a discuției. (...) Azi vorbim despre procedură, cine va merge din partea guvernului la CCR să susțină sesizarea și eventual dacă sunt elemente noi față de cele conținute în sesizare. Decizia CCR, indiferent de dezlegarea ce va fi dată, va fi ca toate celelalte obligatorie de la momentul publicării în Monitorul Oficial”, a spus Toader.
”Eu nu m-am întâlnit cu un justițiabil, ci cu al treilea om în stat”, a spus Toader la insistențele jurnaliștilor care i-au atras atenția că Dragnea are un interes direct în ceea ce privește constituirea completelor de cinci judecători.
Curtea Constituțională a României va dezbate, pe 7 noiembrie, sesizarea făcută de premierul Viorica Dăncilă în legătură cu un posibil conflict juridic între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie referitor la formarea completelor de cinci judecători de la instanţa supremă.
Pe 2 octombrie, premierul Viorica Dăncilă a sesizat CCR în legătură cu existența unui conflict juridic între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) cu privire la formarea completelor de cinci judecători de la instanţa supremă. Conflictul îl vizează direct pe Liviu Dragnea în Dosarul angajărilor fictive în care a fost deja condamnat în primă instanță la 3 ani și 6 luni de închisoare executare.
Sesizarea a venit în contextul în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, anunţase, iniţial, că l-a rugat pe ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, să se gândească dacă nu cumva poate sesiza, prin Guvern, Curtea Constituţională privind formarea completelor de 5 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).
Controversele privind formarea completelor de 5 judecători de la instanţa supremă au început după ce a intrat în vigoare Legea 304/2004 de modificare a legii privind organizare judiciară. Aceasta prevede că vicepreşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi preşedintele Secţiei Penale nu mai conduc completele de 5 judecători, ci toţi magistraţii din complet sunt traşi la sorţi.
Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a venit la Liviu Dragnea, la biroul acestuia din Palatul Parlamentului în jurul orei 15.30, la scurt timp după ce președintele Klaus Iohannis a lansat un atac dur la adresa celor doi, afirmând că ”ne aflăm într-o zonă în care infractorii încearcă să acapareze justiția”.
Președintele Klaus Iohannis a spus că nu are de gând să facă nimic în ceea ce privește solicitarea ministrului Justiției de revocare a lui Augustin Lazăr până ce judecătorii nu vor da un verdict asupra contestației depuse de procurorul general. El a calificat drept aiuritor demersul lui Toader.
”Am o opinie și o voi face cunoscută la momentul potrivit, dar se conturează o abordare a acestui ministru al justiției care este pe lângă lege în privința propunerilor și de numire și de revocare. Nu mai am doar dubii, mă îndrept ușor ușor spre certitudini. Demersul de revocare a lui Augustin Lazăr este unul aiuritor, penibilă fază. Suntem în faza în care s-a început un demers judiciar, până când judecătorii nu vor da un verdict final nu am de gând să fac nimic. Lazăr a făcut o treabă bună”, a declarat președintele.
Despre Liviu Dragnea, președintele a declarat că este un infractor care s-a cocoțat în fruntea statului.
Le e frica ca iese Iohannis din pasivitate, si vor sa-i reteze din start optiunile.
Restul este diversiune, cel mult detaliu de moment.
"C-aşa mi-e viaţa – o goană,
Şi astfel durerile trec…
Rămâi sănătoasă, cucoană,
Că-mi iau geamantanul şi plec ! " (G.Toparceanu)
În ultima vreme, altceva decât cexuri, ședințe în cerc restrâns sau întâlniri de taină în care să vadă doar cum poate scăpa de Justiție sau nedat jos la pesede, nu cred că a produs.
Motiv pt care DNA/SRI ul a si dat drumul valizei...poate poate il compromit mediatic, ori Dragnea sa capituleze, ori angajatii din TelDrum stresati si agasati sa depuna marturii impotriva lui Dragnea.
Daca angajatii din TelDrum incep sa depuna marturii, dosarul se transforma in dosarul Bombonica, unde Dragnea este condamnat la 5 ani cu executare pt un prejudiciu de 75.000 RON pt fiecare angajata (2 buc) si nu ca a facut el direct fapta, ci ca a influentat-o pe directoare. Deci trafic de influenta.
Idem cu dosarul referendumul...2 ani suspendare, ca i-a indemnat pe liderii din teritoriu sa scoata oamenii la vot. ADICA PANA MEA, care sunt asteptarile de la un lider politic? Sa zica oamenilor sa stea acsa?
Marele corupt cum e zugravit de toate televiziunile, ziarele si opozitie, condamnat la 5.6 ani cu executare pt 2 gainarii, in conditiile in care altii care au omorat, violat minori iau o condamnare echivalenta, mai mica sau cu suspendare.Cautati la tolontan pe site, sa vedeti 150 dosare cu condamnari simbolice in cazuri de viol si pedofilie in ultimii 5 ani, din cateva judete.
Ba voi sesizati ipocrizia? Deci daca DNA cauta gainarii si pagubele de 5000 EUR anual, cheltuind milioane pe expertize/perchezitii si procese, mai bine fara DNA si sa facem altceva cu banii
Infractorul penal condamnat definitiv Dragnea si-a luat ministru al justitiei.
Indrazneste sa crezi ca un hot poate scapa de parnaie.
Ce justificare e asta, nu m-am vazut cu un mafiot, ci cu seful meu direct? Asta se cheama a inchide ochii maestre, termenul juridic este clar si limpede: complicitate. Iar fapta ramane!
Nimeni nu uita nimic, contrar aparentelor!
E bine ca Bombonel l-a invatat cum se doarme la puscarie ca sa nu se loveasca la cap.
dragutz....
conflict de interese?! constitutie incalcata?! chiar nimic?!