Avocatul Gil Vasile, soțul președintelui CSM Simona Marcu, transmite, pentru Mediafax, referitor la banii primiți de la Tel Drum, că firma a fost un client ca oricare altul și că raporturile financiare cu această societate au fost declarate integral în raportările fiscale.

Utilaje Tel DrumFoto: Tel Drum

"Societatea Tel Drum a reprezentat un client că oricare altul dintre sutele de clienți cu care am colaborat pe parcursul activității profesionale. Colaborarea a fost publică, iar raporturile financiare cu această societate au fost declarate integral în raportările fiscale periodice. De altfel, relația avocat-client cu această societate nu reprezintă un element de noutate pentru instituțiile interesate, fiind cunoscută cel mai probabil încă din stadiul incipient al cercetărilor, cu mai mult de un an în urmă, ca rezultat al unor minime verificări", a transmis avocatul Gil Vasile, într-un punct de vedere remis MEDIAFAX.

Soțul președintelui CSM precizează că legătura cu firma Tel Drum a fost una strict profesională.

"Raporturile specifice profesiei de avocat s-au circumscris numai sferei profesionale și s-au derulat în mod exclusiv cu angajați ai acestei societăți, cu atribuții în zona asistenței juridice. În ceea ce privește «proprietățile imobiliare din Alexandria», precizez că acestea constau în casă părintească și curtea aferentă situate la periferia Municipiului Alexandria și mai puțin de un hectar de teren agricol, extravilan, toate moștenite în cota parte de la defunctul meu tată, astfel cum reiese și din declarațiile de avere publice", potrivit sursei citate.

Reacția avocatului vine după ce Rise Project a publicat, luni,un prim articol referitor la documentele privind afacerile Tel Drum, între aceste acte figurând și un borderou de plăți care arată că Gil Vasile ar fi încasat de la Tel Drum un cec de 15.200 de lei. "Prin borderoul de plăți Tel Drum l-am întâlnit pe Gil Vasile, soțul șefei Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Simona Camelia Marcu (foto). Este avocat specializat în comercial, nu pledează, are birou în București și proprietăți în Teleorman. Cecul valorează 15.200 de lei și a fost emis de corporație în septembrie 2015, sub semnătura executivului Petre Pitiș", arată site-ul de investigații.

Pe atunci, soția sa, Simona Marcu, era judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție. Pe 5 ianuarie 2018, ea a devenit președintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) ."Public, judecătoarea Marcu s-a distins cu două intervenții notabile: a cerut anchetarea procurorului general Augustin Lazăr ca urmare a declarațiilor împotriva OUG 13 și sprijină legile justiției în forma propusă de PSD", potrivit Rise Project.