O valiză cu informații esențiale din interiorul corporației Tel Drum, la care procurorii DNA n-au avut acces când au percheziționat fizic și informatic sediul firmei, anul trecut, a fost găsită în zona rurală din Teleorman, de către un localnic, chiar pe proprietatea lui, informează site-ul de investigaţii RISE Project.

Dragnea in BraziliaFoto: Rise Project

Localnicul a intrat în contact cu o sursă RISE Project din județ.

Potrivit RISE Project, valiza ar conține:

  • Un hard negru în care a fost salvat tot conținutul de 63,39 GB din computerul unui om-cheie de la Tel Drum, precum mii de facturi, contracte, bilanțuri, devize, procuri, acte constitutive de firme-fantomă, extrase de cont etc., dar și mii de imagini foto/video de la evenimentele companiei, cu personajele grupării și standardul lor de viață, documente, selfie-uri, capturi de ecran cu discuții...
  • O tabletă Samsung P1000 Galaxy Tab din 2010 care i-a aparținut directorului general Tel Drum, Petre Pitiș. Aceasta conține, de exemplu, peste 1.000 de fotografii din excursii exotice cu anturajul, întâmplări din firmă și momente de familie, dar și o agenda cu 980 de numere de telefon strânse în ultimii ani: “Băsescu”, “Hrebe”, “Dăncilă”, “Bănicioiu”, “Pieleanu” sau ... “L I V I U”.
  • Un stick de memorie burdușit cu informații de lucru ale unei șefe de gestiune din Tel Drum.
  • Peste o mie de hârtii, precum copii de pe documente personale ale familiei Dragnea sau planurile detaliate ale unei proprietăți-mamut din Alexandria.

Citește integral pe RISE Project