Raluca Prună, ministru al Justiției în 2016, când a fost numit Augustin Lazăr, cere public demisiea lui Tudorel Toader, pe care îl acuză că ”a mințit o națiune întreagă” când a cerut revocarea procurorului general.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ce spune Raluca Prună:

”Parchetul General a publicat scrisoarea trimisă pe 17 februarie 2016 de ministrul justiției către Parchete, pentru declanșarea procedurii de selecție a procurorului general. E clar în scrisoare ce trebuia să cuprindă dosarul de candidat trimis la MJ: CV și scrisoare de intenție.

Toader a spus că din dosar lipsea calificativul la ultima evaluare și că există o ordonanță de clasare. Și a afirmat că pentru aceste motive procedura ar fi fost nelegală.

Am așteptat 10 zile, l-am invitat public pe Ministrul Toader să își clarifice acuzațiile. A tăcut. Scrisoarea care clarifică se afla la Ministerul Justiției în tot acest timp. Toader a preferat să o ignore și să mintă o națiune întreagă.

Invit acum, că am clarificat procedura de numire, să revenim la identificarea temeiului legal al revocării procurorului general. Nu contează numele, nici persoana. Contează instituțiile”.