Polițiștii de frontieră români au salvat, în ultimele trei luni, în cadrul misiunii "Poseidon 2018", 350 de persoane aflate în pericol de înec în Marea Egee, transmite Mediafax.

Nava a politiei de frontieraFoto: Politia de Frontiera

Garda de Coastă anunță, sâmbătă, că nava Poliției de Frontieră care a asigurat supravegherea frontierei maritime externe a Uniunii Europene din Marea Egee s-a întors acasă, după o misiune de trei luni sub egida Frontex.

Operațiunea comună "Poseidon 2018" s-a desfăşurat în Marea Egee, iar cele două echipaje, aflate prin rotaţie la bordul navei Poliţiei de Frontieră Române, au executat misiuni de patrulare, supraveghere, căutare şi salvare în Marea Egee, la frontiera maritimă a Greciei, alături de forţele de poliţie şi de impunere a legii ale celorlalte state membre UE participante.

Poliţiştii de frontieră români au executat 80 de misiuni, timp în care nava Gărzii de Coastă a efectuat 911 ore de patrulare.

În această perioadă, polițiștii de frontieră au participat la 9 acţiuni de căutare şi salvare pe mare, în urma cărora au salvat, transbordat şi transportat 350 de persoane - 125 de femei, 175 bărbați și 50 de minori -, care se aflau în pericol de înec în apele Mării Egee.

Obiectivul principal al Operaţiunii Comune "Poseidon 2018" este de a oferi suport autorităţilor elene în supravegherea şi controlul la frontierele maritime ale Uniunii Europene, precum şi de căutare şi salvare a persoanelor aflate în dificultate pe mare la frontiera externă a Uniunii Europene.