Cumpărătorul combinatului din Galați mai preia de la ArcelorMittal alte 3 fabrici siderugice din Europa  

de G.S.     HotNews.ro
Vineri, 2 noiembrie 2018, 17:09 Actualitate | Esenţial


ArcelorMittal
Foto: ArcelorMittal
Cumpărătorul combinatului ArcelorMittal de la Galați, Liberty Steel, a anunțat, vineri, că a convenit cu ArcelorMittal un acord în vederea achiziționării altor trei fabrici siderurgice în Europa, potrivit Mediafax.

Compania britanică Liberty Steel a convenit un acord condiționat, care a fost făcut oficial azi, 2 noiembrie 2018, în vederea achiziționării de la Arcelor Mittal a două fabrici de prelucrare a oțelului prin rulare la rece în Belgia și una în Luxemburg.

„Liberty, parte din grupul GFG Alliance, deținut de Sanjeev Gupta, a convenit un acord condiționat în vederea achiziționării siturilor industriale Flemalle și Tilleur de lângă Liege, Belgia, în cadrul cărora își desfășoară activitatea un număr total de 720 de angajați și situl industrial Dudelange, Luxembourg, care are un număr de 225 de angajați. Această achiziție susține planul de extindere pe care grupul îl are în Europa și care a fost făcut public în anunțul dat de companie pe data de 12 octombrie prin care menționa acordul condiționat cu ArcelorMittal pentru achiziția unor mari topitorii integrate la Galați, în România, și Ostrava, în Republica Cehă, precum și achiziționarea unor fabrici la Skopje, în Macedonia, și la Piombino, în Italia”, au precizat reprezentanții Liberty.

În total, cele patru unități pentru care s-a semnat acordul de la începtul lunii octombrie înglobează un total de 12.500 de angajați, dintre care 5.600 la Combinatul de la Galați.

Cele două acorduri vor intra în vigoare odată cu aprobarea lor de către Comisia Europeană, după îndeplinirea procedurilor impuse de către autoritățile locale, inclusiv încheierea informării și consultării primăriilor locale și Comitetelor Europene de Întreprindere (European Works Councils).

„Siturile industriale de la Liege și Dudelange, împreună cu fabricile din Europa de Est și Italia, reprezintă active profitabile care consolidează prezența preponderentă a grupului Liberty în Europa continentală”, au detaliat reprezentanții Liberty Steel.

Aceste active includ și fabrica Liberty Wheels France de la Chateauroux; care în urma achiziției iminente a acesteia de la Rio Tinto, va include și cea mai mare topitorie de aluminiu din Europa, localizată în Dunkerque.

Făcând referire la fabricile din Belgia și Luxemburg, directorul executiv al GFG Alliance, Sanjeev Gupta a spus: „Scopul nostru va fi acela de a dezvolta relații strânse de colaborare cu guvernele, sindicatele și cu celalalte părți interesate din toate aceste țări în vederea optimizării și creșterii valorii acestor active de o importanță deosebită, atât pentru economia la nivel local, cât și pentru economia la nivel național”.

Ultimele trei fabrici preluate de Liberty reprezintă o a doua parte dintr-un ansamblu total de vânzări de locații asupra cărora ArcelorMittal și autoritățile europene care se ocupă cu reglementarea în domeniul concurenței au convenit în scopul achiziționării gigantului siderurgic Ilva, care este cel mai mare producător de produse plate din oțel carbon.

Liberty face parte din alianța GFG Alliance, un grup internațional de afaceri ale căror activități sunt axate pe domeniul energetic, minier, metalurgic, de inginerie, logistică și servicii financiare cu sediul principal în Londra, și centre adiționale în Hong Kong, Singapore, Sydney, Paris și New York și care își manifestă activitatea la nivel internațional în aproape 30 de țări. Alianța angajează la nivel global circa 14.000 de persoane și care înregistrează o cifră de afaceri de peste 15 miliarde de dolari. Alianța cuprinde: industriași integrați și afaceri cu activități în domeniul metalurgic; „Simec” grupul de companii care se ocupă cu resursele, energia, transportul și infrastructura; Wyelands; departamentul bancar și de servicii financiare, dar și departamentul imobiliar Jahama Estates.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

638 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by