Premierul Viorica Dăncilă a discutat vineri cu prim-ministrul Statului Israel, Benjamin Netanyahu, despre reprogramarea ședinței comune a celor două guverne, potrivit unui comunicat al Guvernului. Înainte de ședință comună ar putea avea loc un forum economic. Inițial, ședința de Guvern fusese programată pentru luna august, însă a fost amânată de premierul israelian.

Viorica Dancila si Benjamin NetanyahuFoto: Guvern

"Premierul israelian a exprimat sprijinul pentru Guvernul României și a reiterat interesul pentru efectuarea unei vizite în România, discutând despre reprogramarea ședinței comune a celor două guverne. De asemenea, cei doi oficiali au convenit organizarea, înaintea ședinței comune a guvernelor, a unui forum economic cu o secțiune dedicată contactelor business to business", se arată în comunicatul Guvernului.

În cadrul discuției, Viorica Dăncilă a prezentat omologului israelian modificările legislative realizate în domeniul parteneriatului public privat. În continuare, au fost discutate posibilele modalități de cooperare dintre România și Israel, inclusiv din perspectiva deținerii de către țara noastră a Președinției Consiliului Uniunii Europene, începând cu ianuarie 2019.

Întâlnirea dintre cei doi premieri a avut loc în cadrul reuniunii de tip cvadrilateral Bulgaria-România-Grecia-Serbia, care are loc la Varna, în Bulgaria, la care a fost invitat și premierul israelian.