Fostul ministru al justiției Raluca Prună a declarat, joi, într-o conferință de presă, că nu există niciun temei legal în baza căruia Tudorel Toader a cerut revocarea procurorului general Augustin Lazăr, condițiile revocării fiind foarte clar reglementate. Ea a explicat că, atâta vreme cât raportul Inspecției Judiciare arată că mandatul lui Lazăr în fruntea Parchetului General a fost unul eficient, Toader ar trebui "să ne lumineze" și să spună care sunt argumentele juridice pentru schimbarea lui.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Această procedură este lipsită de temei juridic, sunt condiții definite de lege în care se poate face revocare pentru una dintre cele trei condiții prevăzute de lege, singura condiție pe care nu ar putea să o îndeplinească este calitatea activității sale manageriale. Inspecția Judiciară a desfășurat controlul în luna septembrie apoi CSM aprobă în întregime raportul IJ a cărui concluzie este că managementul Parchetului general în mandatul lui Augustin Lazăr a fost unul eficient. Dacă managementul este eficient, dacă nu a fost sancționat disciplinar, dacă nu sunt îndeplinite condițiile din lege, îl invit pe dl Tudorel Toader să ne lumineze și să ne spună care este temeiul juridic pe care își întemeiază cererea de revocare”, a declarat Raluca Prună.

Fostul ministru al justiției în Cabinetul Cioloș a mai comentat că de doi ani discutăm despre justiție, nu în sensul de a face pași înainte, ci acțiuni de destructurare a justiției. ”Noi propunem să revenim la situația dinainte de 2005 în care ministrul Justiției nu avea niciun rol în numirea șefilor de parchete, propunerile să le facă CSM”, a mai spus Prună.

Augustin Lazăr a fost numit procuror general în timpul mandatului Ralucăi Prună la MJ.