Primăria Zimnicea a cumpărat, prin achiziție direct, pavaje tactile pentru amenajarea traseelor destinate nevăzătorilor, investiția fiind în valoare de peste 140.000 de lei. Firma de la care s-a cumpărat este a unui fost consilier local, relatează Mediafax.

pavaj tactilFoto: Captura Twitter

Primăria orașului Zimnicea a achiziționat, prin cumpărare directă, pavaje tactile pentru adaptarea trecerilor de pietoni la nevoile persoanelor nevăzătoare. Costul achiziției se ridică la 142.443,00 lei, ea fiind încredințată unei firme de profil ce aparține unui fost consilier local din oraș.

Lucrarea figurează pe SEAP.

Primarul orașului Zimnicea, Petrică Pârvu, susține că orașul nu avea nevoie de o astfel de achiziție, dar că soluția i-a fost impusă de o instituție responsabilă de persoanele cu handicap.

"Abia începem lucrarea. Cum să nu fie necesar, când am primit termen de la instituția responsabilă de persoanele cu handicap, nu-mi amintesc care, ne-a dat termen. Legislația română așa spune, forțează. Atunci, am vrut - n-am vrut, trebuia să pun în aplicare. E valabil pentru toată țara. Asta e sarcina, în urma controlului efectuat de ei. Aveam eu lucruri mai importante de făcut", a spus primarul.

Pavajele tactile sunt o soluție pentru amenajarea traseelor pentru nevăzători. Practic, informația tactilă este detectată cu ajutorul picioarelor sau a bastonului.

Orașul Zimnicea este cunoscut pentru faptul că a fost distrus în proporție de 80% la cutremurul din 1977, după care zona a fost declarată drept nefavorizată.