Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, referitor la respingerea moțiunii simple împotriva lui Tudorel Toader, că e normal ca majoritatea să voteze împotriva unui demers al opoziției, dar a adăugat că, și dacă ar fi trecut, nu impunea niciun fel de obligație cu privire la demisia ministrului Justiției. El a mai spus că nu a vorbit cu președintele PSD Liviu Dragnea înaintea votului din Camera Deputaților.

Dragnea si TariceanuFoto: Agerpres

”Moțiunea simplă nu a fost împotriva lui Tudorel Toader, am mai spus și ieri...chiar dacă nu ar fi fost respinsă, ci acceptată, acest lucru nu impune niciun fel de obligație. Nu am discutat înainte cu dl președinte Dragnea pentru că nu era nevoie. E normal ca majoritatea să voteze împotriva moțiunii opoziției (...) colegii noștri au o conștiință ridicată", a comentat Tăriceanu.

Referitor la ieșirea nervoasă pe care a avut-o Liviu Dragnea după votul la moțiune, întrebat dacă a interacționat cu acesta miercuri, Tăriceanu a spus râzând: ”Am interacționat, da...Bine că nu mă întrebați și alte detalii mai puțin obișnuite”.

Tăriceanu a mai spus că va discuta la nivelul conducerii coaliției despre rectificarea bugetară și va cere ca ministrul finanțelor să vină să prezinte situația privind execuția bugetară până în octombrie și obiectivele.