Un bărbat de 70 de ani, din comuna Valu lui Traian, județul Constanța, a fost declarat mort, în Arad, deși acesta spune că nu a mai ajuns în vestul țării de peste 40 de ani. Pentru a putea beneficia de pensie, constănțeanul trebuie să apeleze la instanță și să dovedească faptul că este viu, relatează Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Serviciul Stare Civilă din cadrul Primăriei Municipiului Arad a întocmit actul de deces pe numele lui Ion Faraon ca urmare a solicitării lucrătorilor Poliției Municipiului Arad, după ce aceștia au constatat că o persoană care a murit într-o clădire dezafectată din oraș, este, conform datelor furnizate de un martor, „numitul Faraon Ion”.

„Datele de identificare din actul de deces au fost preluate din procesul verbal emis de organele de cercetare penală din cadrul Poliției Municipiului Arad. Reprezentanții Serviciului de Stare Civilă din cadrul Primăriei Municipiului Arad nu au competențe în stabilirea identității persoanelor decedate pe teritoriul municipiului Arad, care nu posedă acte de identitate și au obligația să întocmească actul de deces în baza documentelor furnizate de organele de anchetă”, a precizat Primăria Arad.

Actul de deces a fost trimis și la Primăria din Valu lui Traian, reprezentanții instituției constatând, însă, că bărbatul este acasă la el, sănătos.

„Aradul ne-a sesizat că trebuie să facem mențiune de stare civilă că o persoană de la noi din comună a decedat. Din verificări însă s-a constatat că persoana respectivă trăiește”, au precizat reprezentanții Primăriei din Valu lui Traian.

Mai mult, Ion Faraon, care are aproape 70 de ani, le-a povestit celor care l-au vizitat la domiciliu că nici măcar nu a mai fost prin Arad de peste 40 de ani.

Bărbatul trebui acum să demonstreze în instanță că este viu, dar în toată această perioadă nu va mai putea beneficia de pensie sau de alte forme de asistență socială sau medicală.

„Am anunțat Aradul, dar, din păcate, actele de deces se anulează doar prin instanță. Așa că va urma un proces, sperăm, rapid, pentru anularea documentului”, au mai spus reprezentanţii Primăriei Valu lui Traian.