Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat, miercuri, că Guvernul și Parlamentul trebuie să lucreze pentru repararea efectelor abuzurilor din justiție, însă a susținut că amnistia și grațierea nu este preocuparea sa principală, ci a devenit „fetișul" presei.

Liviu DragneaFoto: Hotnews

„Ordonanța de amnistie și grațiere începe să devină fetișul dumneavostră, al presei. Nu este preocuparea mea principală”, a declarat, miercuri, la Parlament, liderul PSD Liviu Dragnea, citat de Mediafax.

Acesta a adăugat că Parlamentul și Guvernul trebuie să lucreze la obiectul reparării efectelor abuzurilor din justiție.

„Consider în continuare că este nevoie de două lucruri foarte clare. De stoparea abuzurilor, asta implică schimbarea mecanismului, sistemului ocult și a acestei organizații subterane care a permis, de fapt a hotărât să se întâmple aceste abuzuri. Al doilea obiectiv, să se repare efectele abuzurilor. La aceste două lucruri trebuie să se lucreze în Parlament, în Guvern, nu știu dacă la Ministerul Justiției, dar cel puțin în Parlament și la Guvern trebuie să se lucreze. Astea sunt întrebări la care cel puțin la prima am început să dăm răspunsuri parțiale în Parlament, și anume să schimbăm sistemul care a permis aceste abuzuri, iar la al doilea obiectiv, dacă la Guvern nu se lucrează, o să începem să lucrăm în Parlament. Care va fi cea mai bună modalitate, mă refer la cea mai eficientă, o să începem să lucreze”, a afirmat liderul PSD.

Întrebat dacă amnistia și grațierea sunt soluții pentru aceste deziderate, Dragnea a răspuns: „Nu iau eu în calcul, nu am pregătirea domnului Toader și nici a altor mari specialiști în domeniu. Eu tot insist ca oamenii care se pricep să pună pe masă niște soluții, nu gargară, nu lucruri pe care nu le înțelege nimeni”.

Dragnea a mai declarat, în acest context, că la această oră nu se pune problema remanierii ministrului Justiției, Tudorel Toader și că remanierea membrilor Guvernului nu nicio legătură cu o posibilă OUG pentru amnistie și grațiere.