Liviu Dragnea a precizat miercuri că în prezent nu se pune problema remanierii ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, dar nu se ştie ce se va întâmpla în continuare. Liderul PSD a mai spus că adevăratul motiv al remanierii nu va fi ordonanța de amnistie sau grațiere. Pe de altă parte, referitor la respingerea moțiunii anti-Toader, Dragnea a declarat că deputații formațiunii sale au dat un semnal că schimbarea miniștrilor se face doar la partid și i-a acuzat pe "puciștii din PSD" că au ajuns ca ISIS.

Liviu DragneaFoto: Captura Antena 3

"Le-aş sugera tuturor să nu se mai victimizeze în discuţii informale cu presa că dacă o să fie remaniaţi, o să spună de fapt care e adevăratul motiv. Adevăratul motiv pentru remaniere nu va fi la niciunul dintre miniştri ordonanţa de amnistie şi graţiere. Dacă cineva se gândeşte să spună că din cauza asta ar putea fi remaniat, ceea ce deocamdată în PSD nu e cazul, la ora asta nu se pune problema remanierii lui Toader, dar la ora asta nu ştim ce se va întâmpla în continuare, ar face o mare greşeală", a spus Dragnea, după vot, citat de Agerpres.

De asemenea, el a declarat că parlamentarii social-democrați au dat un semnal potrivit căruia remanierile se fac doar la partid și a adăugat că „puciștii din PSD ajung ca ISIS”.

”Parlamentarii PSD nu au acceptat să demită un ministru la solicitarea opoziției, ăsta a fost sensul votului de astăzi. În schimb am văzut pe un site care spunea că nu-știu-ce au dejucat puciștii. Puciștii din PSD se pare că, încet-încet, ajung ca ISIS, indiferent ce bombiță apare pe nu-știu-unde prin lume, încep să și-o revendice. Ăsta a fost un semnal foarte clar că dacă PSD va decide să remanieze un ministru o va face în interiorul structurilor de partid, nu ca și instrument al opoziției”, a comentat el, potrivit Mediafax.

Camera Deputaților a respins miercuri moțiunea simplă depusă de PNL și USR, în care se cere demisia ministrului Justiției, Tudorel Toader, cu 99 voturi "pentru", 171 "împotrivă" și 5 abțineri.