Președintele PSD, Liviu Dragnea, a spus miercuri, după respingerea moțiunii simple împotriva ministrului justiției Tudorel Toader, că dacă PSD va decide să remanieze o va face în interiorul structurilor de partid și nu cu instrumentul opoziției. El a mai spus că remanierea nu va avea nicio legătură cu OUG de amnistie și grațiere.

Liviu DragneaFoto: AGERPRES

”PSD, dacă va decide să remanieze, o va face în interiorul structurilor de partid, nu cu instrumentul opoziției. (...) Adevăratul motiv nu va fi ordonanța amnistiei și grațierii, cine spune asta ar face o mare greșeală”, a spus Dragnea.

Camera Deputaților a respins miercuri moțiunea simplă depusă de PNL și USR, în care se cere demisia ministrului Justiției, Tudorel Toader, cu 99 voturi "pentru", 171 "împotrivă" și 5 abțineri. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a susținut marți că nu va sugera social-democraților cum să voteze la moțiunea simplă împotriva lui Tudorel Toader, lăsând la latitudinea fiecărui ales să își exercite votul. De cealaltă parte, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a spus că e rolul majorității să voteze împotrivă.