O aeronavă de tip Boeing 737-800 ce opera zborul 0B3755, pe ruta Cluj - Dublin, a decolat conform orarului de zbor la ora 10.10 (ora României), iar după aproximativ o oră de zbor comandantul a solicitat aterizarea pe aeroportul Bratislava, pentru verificări suplimentare, informează compania, relatează Mediafax.

Blue AirFoto: Blue Air

Decizia comandantului a fost luată ca măsură de precauție, în urma activării unor senzori la bordul avionului YR-BMP, care au indicat o posibilă depresurizare a cabinei. Echipajul a informat pasagerii cu privire la această situație și a activat măștile de oxigen conform procedurilor standard. Pasagerii au fost cooperanți cu personalul navigant, precizează comunicatul.

În jurul orei 11.40, aeronava a aterizat în condiții normale pe Aeroportul Bratislava (Slovacia).

La această oră, compania Blue Air pregătește o altă aeronavă cu echipaj care să preia pasagerii și să-i transporte către destinația lor. De asemenea, compania le asigură asistență, mâncare și băuturi.

Situația nu a pus în niciun moment în pericol securitatea pasagerilor sau a echipajului. Urmează ca imediat după finalizarea debarcării pasagerilor aeronava să fie supusă verificărilor tehnice.