Ministrul Afacerilor Interne a catalogat, miercuri, drept speculații și scenarii mediatice informațiile potrivit cărora ministrul Justiției, Tudorel Toader, ar urma să fie înlocuit de PSD pentru că nu a vrut să dea ordonanță pe amnistie și grațiere, iar interimatul să fie asigurat de Carmen Dan.

Carmen DanFoto: Captura Antena 3

"De ce aș avea emoții privind remanierea? Până la urmă fiecare membru al Guvernului și-a asumat acest mandat, și-a asumat că va fi un moment în care se va face o analiză și că în funcție de acea analiza va continua sau va pleca, mi se pare foarte corect", a declarat Carmen Dan, citată de Mediafax.

Întrebată de un posibil interimat la ministerul Justiției, așa cum a susținut deputatul PNL Gigel Știrbu, ministrul a spus că nu știe să fie avut vreo discuție în vreun for statutar al partidului.

"Nu aș putea să comentez astfel de informații în spațiul public deoarece eu nu am cunoștință despre nicio discuție în forul statutar al partidului sau la Guvern unde așa cum a anunțat premierul României a finalizat activitatea de evaluare. În acest moment, sunt speculații și scenarii mediatice", a completat Carmen Dan.

Deputatul PNL Gigel Știrbu a afirmat, miercuri pe Facebook, că un scenariu care pare tot mai plauzibil ar fi ca ministrul Justiției, Tudorel Toader, să fie înlocuit de PSD pentru că nu a vrut să dea ordonanță pe amnistie și grațiere, iar interimatul să fie asigurat de ministrul de Interne, Carmen Dan.

Deputații au respins miercuri moțiunea simplă împotriva ministrului Justiției Tudorel Toader cu 99 de voturi ”pentru”, 171 ”împotrivă” și 5 abțineri.