Unsprezece persoane au fost reţinute pentru purtare abuzivă şi rele tratamente aplicate minorilor din Centrul de plasament "Sfântul Andrei" din Ploieşti, în urma a patru percheziţii, a declarat miercuri, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ), Raluca Brezean.

Copil dintr-un centru de plasamentFoto: Centrul de Resurse Juridice

Marți, la centrul de plasament pentru copiii cu handicap din Ploiești, dar și la locuințele unor angajați ai centrului au avut loc percheziții, 15 persoane fiind duse la audieri.

"În urma percheziţiilor de ieri (marţi, 30 octombrie n.r.), au fost aduse la audieri 15 persoane. Au fost patru percheziţii efectuate la un complex de servicii şi la domiciliile unor persoane bănuite de purtare abuzivă şi rele tratamente aplicate minorului. Din aceste 15 persoane, s-a dispus reţinerea a 11. Parchetul va hotărî exact dacă cine şi cu ce propuneri vor ajunge la instanţă", a precizat Raluca Brezean.

Potrivit acesteia, în urma cercetărilor s-a stabilit că în cursul acestui an persoanele reținute, angajate ale centrului, ar fi pus în primejdie dezvoltarea fizică, intelectuală sau morală a mai multor copii, prin măsuri sau tratamente de orice fel.