Deputatul PSD Cătălin Rădulescu, care l-a criticat pe Tudorel Toader în repetate rânduri pentru că nu a dat OUG privind amnistia și grațierea, spune că deputații social-democrați nu trebuie să facă jocul Opoziției și trebuie să voteze împotriva moțiunii prin care PNL și USR cer demisia ministrului Justiției. El a mai spus că Tudorel Toader trebuie să plece la remanierea guvernamentală, nu în baza votului moțiunii și a precizat că în PSD sunt mai mulți colegi care ar fi buni pentru postul de ministru al Justiției, printre care Șerban Nicolae și Eugen Nicolicea.

Catalin Radulescu, deputat PSDFoto: Agerpres

”Nu trebuie să facem jocul opoziției (...) Asta este convingerea mea că astăzi trebuie să facem jocul politic pe care l-am învățat în atâția ani de zile și să votăm împotriva moțiunii”, a spus el.

Rădulescu a adăugat însă că o să meargă personal să-l întrebe pe Tudorel Toader ”dacă vrea să dea grațierea și amnistia”.

Deputatul PSD că la conducerea Ministerul Justiției ar fi mai buni o serie de social-democrați, pentru că „s-ar putea aplica asupra părții legislative.

„În momentul în care acest ministru a fost propus, cu background-ul pe care îl avea în spate domnul ministru, sigurcă orice om normal la cap a crezut, în acel moment, că este un ministru bun și eu cred în continuare că este un ministru bun. Numai că am spus că nu a conlucrat foarte bine cu noi”, a spus Rădulescu, întrebat fiind dacă a fost o greșeală să fie un ministru independent la Justiție, citat de Mediafax.

Chestionat dacă ar fi fost mai bine să fie un ministru politic, deputatul PSD a răspuns: „Dacă mă întrebați pe mine, da. Mie îmi pare rău că dintre colegii meu, cum este Șerban Nicolae și alții, nu au vrut să se implice și să intre în acest minister. Eu sunt comnvis că faceau lucuri foarte bune”.

Întrebat dacă deputatul PSD, Eugen Nicolicea, este o variantă mai bună decăt Toader, Rădulescu a spus că mai mulți social-democrați ar fi fost mai buni la conducerea Ministerului Justiției. „Mulți colegi de ai mei sunt foarte buni în domeniul respectiv și pot face aceleași lucururi. și eu cred că mai bine ar putea face decât dl Tudorel, pentru că măcar s-ar aplica asurpa părții legislative”, a conchis Rădulescu.

Moțiunea simplă împotriva ministrului justiției ar urma să fie votată astăzi în plenul Camerei Deputaților. Referitor la votul în plenul de miercuri al Camerei Deputaților, președintele PSD, Liviu Dragnea, a susținut că nu va sugera social-democraților cum să voteze la moțiunea simplă împotriva lui Tudorel Toader, lăsând la latitudinea fiecărui ales să își exercite votul. De cealaltă parte, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a spus că e rolul majorității să voteze împotrivă.