Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) a renunţat pentru două săptămâni la acţiunea de protest de suspendare a transportului de persoane între Bucureşti şi Ilfov, conform unei minute încheiate miercuri dimineaţa, după o întâlnire cu autorităţile locale, a declarat pentru MEDIAFAX Vasile Ştefănescu, preşedintele COTAR.

Protest transportatori (foto arhiva)Foto: Agerpres

Conform unei minute încheiate miercuri, în perioada următoare vor fi identificate trasee suplimentare şi capacităţile de transport ale operatorilor, în cadrul unui grup de lucru care a fost înfiinţat. La întâlnirea au participat reprezentanţi ai Administraţiei Publice din Primărie, prefectul municipiului Bucureşti și reprezentaţi ai Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti – Ilfov.

COTAR anunțase luni că transportul public de persoane între Bucureşti şi localităţile din Ilfov va fi suspendat, începând cu 31 octombrie, din cauză că nu mai există nicio autoritate care să reglementeze această piaţă.

Acum şase luni, Autoritatea Metropolitană de Transport a fost desfiinţată, astfel că atribuţiile în privinţa serviicilor de transport persoane Bucureşti-Ilfov au fost transferate în subordinea Primăriei Capitalei, respectiv la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public (ADITP). "În prezent, nu există nicio procedură de atribuire pe traseele care fac legătura între Bucureşti şi localităţile judeţului Ilfov”, spuneau reprezentanţii COTAR.