Peste 100 de persoane au participat, marți seara, la Monumentul Memorandiștilor din Cluj-Napoca la comemorarea a trei ani de la tragedia din clubul Colectiv, transmite Mediafax. Oamenii au depus flori, au aprins lumânări și au ținut uni moment de reculegere în memoria celor 65 de victime ale incendiului.

Comemorare Colectiv, la ClujFoto: Facebook/ Lavinia Maria

Participanții la comemorare s-au adunat, marți seară, în fața Monumentului Memorandiștilor din Cluj-Napoca, având pancarte cu mesaje precum "Corupția ucide", "#colectiv", dar și fotografii ale victimelor incendiului.

Ei au depus flori și candele aprinse lângă Monumentul Memoradiștilor, au ascultat piesa "The day we die", devenită simbol al tragediei, au ținut un moment de reculegere în memoria celor 65 de persoane care și-au pierdut viața în urmă cu trei ani în incendiul de la clubul Colectiv din București și au scris cuvântul "Colectiv" din candele aprinse.

"Este un omagiu adus tinerilor care au murit atunci. Nu vom uita niciodată maniera absolut revoltătoare și lipsită de umanitate în care autoritățile române au gestionat situația tinerilor care au supraviețuit. Aceștia au avut marea neșansă să ajungă în spitale din țară și nu în străinătate unde puteau fi tratați corespunzător gravității arsurilor suferite", a spus una dintre persoanele prezente la comemorare.

Printre participanți s-au numărat și judecătorul Cristi Dănileț, fost membru CSM, care a declarat că în urmă cu trei ani se afla la București unde l-a văzut pentru ultima oară pe un tânăr, Alex, care și-a pierdut viața în urma incendiului de la Colectiv.

"Au murit niște tineri nevinovați și este evident că cineva va trebui să răspundă", a spus acesta.

Participanții la comemorare intenționează să pornească într-o procesiune până la Prefectura Cluj, urmând să se întoarcă în zona monumentului.

La București, câteva mii de persoane au pornit marți seară într-un marș de comemorare a victimelor din clubul Colectiv, pentru a arăta că nu a fost uitată ziua de 30 octombrie 2015. Oamenii au aprins torțe și merg către Clubul Colectiv în ritmuri de chitară.