Liderul PSD, Liviu Dragnea, a susținut, marți, că cei care au murit în urma încendiului din Colectiv ar fi fost "uciși”. Întrebat la ce se referă, el a răspuns: "Păi ceva i-a ucis".

Tragedie ColectivFoto: basilica.ro

”Mesajul meu e unul de durere. Am o foarte mare durere că România a primit acea lovitură. Zeci de copii au fost uciși în acea noapte. Nu știu dacă până la urmă s-a descoperit adevărul, nu știu pentru că sunt atât de multe variante care circulă pe piață. Le doresc putere să trăiască cu această durere familiilor celor care au murit acolo. Le transmit condoleanțe. Poate acest eveniment nu mai e folosit politic de nimeni”, a declarat Liviu Dragnea.

Întrebat la ce se referă atunci când spune că cei din Colectiv au fost uciși, el a răspuns: "Păi ceva i-a ucis".

Dragnea a mai spus că pentru el nu este clar ce s-a întâmplat în Colectiv. "Nu știu dacă pentru dumneavoastră sau pentru tot poporul român ce s-a întâmplat acolo este clar. (...) Pentru mine nu e clar ce s-a întâmplat în Colectiv, poate nu am suficiente informații, dar lucurile nu sunt clare (...)Poate multe lucruri pe care le-am citit sunt prostii, dar nu cred că lucrurile sunt clare", a declarat Dragnea, marți seară, la Parlament.

De asemenea, întrebat dacă sistemul medical românesc ar face față acum unei tragedii de asemenea proporții, el a spus că nicio țară din lume nu este pregătită pentru asemenea tragedii. "Eu sper să nu mai avem așa ceva. Nicio țară din lume nu e pregatită pentru așa ceva, în sensul de a-și dori așa ceva. (...) Dacă se va întâmpla, sper să fim pregătiți”, a adăugat liderul PSD.