Camera Deputaților vrea să obțină în sfârșit avizul de securitate la incendiu ISU pentru clădirea Palatul Parlamentului și parcajul subteran al Parlamentului, o problemă care datează încă din 2015. Acesta este motivul pentru care săptămâna trecută a lansat o licitație deschisă pentru achiziția unor "servicii de expertizare tehnică a spaţiilor clădirii Palatul Parlamentului, pentru cerinţa esenţială de securitate la incendii”, potrivit datelor din Sistemul electronic de achiziții publice (SICAP). Contractul multianual (2018-2019) are o valoare estimată la peste 1,42 milioane de lei (fără TVA).

Palatul ParlamentuluiFoto: AGERPRES
  • Servicii de expertizare tehnică a spaţiilor clădirii Palatul Parlamentului, pentru cerinţa esenţială de Securitate la incendii”. Se dorește obținerea avizului de Securitate la incendiu ISUBIF pentru clădirea Palatul Parlamentului și Parcajul Subteran al Palatului Parlamentului - conform cerințelor caietului de sarcini." - aceasta este descrierea succintă a contractului licitat de Camera Deputaților (vezi atașat caietul de sarcini al acestei licitații).

Alte detalii privind contractul licitat:

"Valoarea estimată totală (lei fara TVA) este de 1.428.571,43 lei din care:

- Etapa I - suma estimată de 252.100,84 lei fără TVA, reprezentând efectuarea în anul 2018 a serviciilor de expertizare tehnică la clădirea Parcajul Subteran al Palatulului Parlamentului – conform cerintelor caietului de sarcini.

Prestatorul va preda achizitorului, până la 10.12.2018 documentaţia în vederea avizării, elaborată conform cerinţelor de la pct. 4 (cu excepţia lit. a, b şi f de la litera E) şi 5 din caietul de sarcini, pentru clădirea Parcajul Subteran al Palatului Parlamentului.

- Etapa II - suma estimată de 1.176.470,59 lei fără TVA aferentă serviciilor prestate în anul 2019, reprezentând expertiza tehnică pentru întreaga clădire a Palatului Parlamentului, inclusiv clădirea Parcajul Subteran al Palatului Parlamentului – conform cerintelor caietului de sarcini.

Prestatorul va preda achizitorului până la 01.09.2019 documentaţia în vederea avizării (elaborate conform cerinţelor de la pct. 4 şi 5 din caietul de sarcini), pentru clădirea Palatul Parlamentului; va depune până la 30.09.2018 documentaţia tehnică avizată în prealabil de CTE-ul Camerei Deputaţilor la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dealul Spirii” – Bucureşti-Ilfov; va obţine avizul de securitate la incendiu ISUBIF pentru clădirea Palatul Parlamentului şi Parcajul Subteran al Palatului Parlamentului, ce va fi predat beneficiarului până la data de 01.12.2019." se arată în fișa de date a licitației.

Contractul va fi finanțat din fonduri bugetare. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 29 noiembrie 2018. În aceeași zi va avea loc și ședința de deschidere a ofertelor.

  • Lipsa avizului de securitate la incendiu pentru Palatul Parlamentului, o problemă care persistă încă din 2015

Nu doar clădirea fostului club Colectiv funcționează în continuare fără autorizație de securitate la incendiu, ci și Palatul Parlamentului, deși despre acest lucru se știe încă din 2015.Un an mai târziu, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov au declarat, pentru News.ro, că pentru Palatul Parlamentului nu s-a făcut recepţia, iar ISU nu poate autoriza astfel de construcţii, potrivit Digi24.ro.