Trei din cei zece români răniți marți dimineață într-un accident rutier produs pe o șosea din Germania sunt în stare gravă, iar celelalte victime au suferit răni ușoare, potrivit Ministerului Afacerilor Externe.

Romani raniti intr-un accident in GermaniaFoto: Captura YouTube

"Ambasada României la Berlin urmăreşte îndeaproape evenimentele legate de accidentul rutier produs la data de 29 octombrie 2018, în landul Schleswig-Holstein din Republica Federală Germania, incident soldat cu mai multe victime. Imediat după semnalarea cazului, misiunea diplomatică a efectuat demersuri pe lângă autorităţile locale pentru obţinerea unor informaţii privind identitatea şi cetăţenia victimelor şi starea de sănătate a acestora. Potrivit datelor preliminare obţinute de ambasadă, în urma accidentului zece cetăţeni români au fost răniţi. Dintre aceştia, trei au fost grav răniţi şi şapte au suferit răni uşoare, fiind transportaţi la unităţi medicale din zonă pentru acordarea de îngrijiri", a transmis Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

MAE precizează că până în prezent la nivelul ambasadei nu au fost primite solicitări de asistență consulară în legătură cu aceast caz și că Ambasada României la Berlin monitorizează situaţia şi ţine legătura cu autorităţile locale, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară dacă va fi necesar. Românii afectați pot cere asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Berlin: + 49 30 21239555, +49 30 21239514, +49 30 21239516, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice: +49 16 090884680, adaugă Ministerul de Externe.

În accident a fost implicat un vehicul utilitar la bordul căruia se aflau 12 români și care s-a răsturnat într-un șanț de pe marginea unei drum. Șoferul, un român în vârstă de 22 de ani, a afirmat că a intrat în șanț încercând să evite un animal aflat pe carosabil. Românii lucrau la o fermă din Trennewurth.