Doctori evrei și asistente evreice de la spitalul Allegheny General (AGH) din Pittsburgh au lăsat sentimentele personale deoparte când au salvat viața celui care a deschis focul într-o sinagogă, omorând 11 credincioși și strigând că vrea să omoare toți evreii, scrieFox News.

Doctorul Jeffrey CohenFoto: ahn.org

Robert Bowers, 46 de ani, a suferit mai multe răni după ce a fost împușcat de poliție și a fost dus la AGH.

”A fost adus la spitalul meu și striga 'Vreau să omor toți evreii!'”, a declarat doctorul Jeffrey Cohen, președinte al Allegheny General Hospital și membru al sinagogii ”Tree of Life”. ”Primele trei persoane care au avut grijă de el erau evrei”, a precizat Cohen.

O asistentă al cărei tată este rabin, ”a venit de la un exercițiu de salvare și l-a îngrijit pe acest domn”, a adăugat conducătorul spitalului.

”Noi suntem aici pentru a avea grijă de oamenii bolnavi. Nu suntem aici să te întrebăm dacă ai asigurare. Noi suntem aici să-i îngrijim pe cei care au nevoie de ajutorul nostru”, a explicat Cohen.

El a spus că a avut și o scurtă discuție cu Bowers la spital. ”Când am ajuns la el, l-am întrebat cum se simte, dacă are dureri. A răspuns că nu. Era bine”, a povestit medicul.

Apoi Bowers l-a întrebat cine este. ”I-am spus că sunt Dr. Cohen, președintele spitalului. Apoi m-am întors cu spatele la el și am plecat”, a adăugat doctorul.

”Agentul FBI care îl păzea mi-a spus: 'Nu știu dacă eu aș fi procedat la fel.' Eu i-am răspuns: 'Dacă ai fi fost în locul meu, sunt sigur că așa ai fi făcut”', a relatat Cohen.