​Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a făcut marţi noi precizări în controversa cu procurorul general, el susținând că s-a referit la dosarul de candidatură al lui Augustin Lazăr, şi nu la mapa profesională, atunci când a spus că în acel dosar există rezoluţia de clasare care-l priveşte pe şeful statului Klaus Iohannis.

Tudorel ToaderFoto: Agerpres

"Nu mă refer la faptul că o anumită persoană explica ieri cum este cu mapa profesională. Eu am vorbit tot timpul de dosarul de candidatură, şi nu de mapa profesională şi atunci îţi pui întrebarea de unde pornirea aceasta de a face deosebirea dintre dosar de candidatură şi mapă profesională, când ştim prea bine deosebirile şi nu a fost vorba de aşa ceva", a afirmat Tudorel Toader, marţi dimineaţă, la sediul Ministerului Justiţiei.

Întrebat dacă va face publice toate documentele referitoare la acest subiect, inclusiv acea rezoluţie care ar exista la dosarul de candidatură al procurorului general, ministrul Justiţiei a răspuns: "Astăzi (marţi - n.r.) vă voi oferi răspunsurile. Nu plec din minister până nu ofer toate răspunsurile".

Cu o zi în urmă, ministrul Justiției spunea că marţi va face publice procedura şi graficul de numire a procurorului general, arătând că nu renunţă la revocarea lui Augustin Lazăr.

De asemenea, procurorul general a precizat, pentru MEDIAFAX, că a primit în scris răspunsul de la Consiliul Superior al Magistraturii care arată că la mapa sa de candidatură nu există o asemenea rezoluţie de clasare privindu-l pe preşedintele Klaus Iohannis.

"Urmare a adresei dumneavoastră (...), vă aducem la cunoştinţă că în urma verificării documentaţiei ataşate la lucrarea noastră (...) (având ca obiect avizarea propunerii ministrului Justiţiei de numire în funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a domnului Augustin Lazăr, procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia), nu a fost identificat niciun document cu obiectul invocat în solicitarea dumneavoastră", se arată în documentul transmis de CSM lui Augustin Lazăr, potrivit acestuia.

Procurorul general ceruse Direcţiei resurse umane şi organizare din cadrul CSM, ca urmare a Raportului privind activitatea managerială a procurorului general iniţiat de ministrul Justiţiei să i se elibereze o copie a "rezoluţiei de clasare care privea preşedintele României în funcţie", document ce s-ar fi aflat la dosarul din 2016 cu propunerea de numire a sa în funcţie.