​Ministrul Justiției, Tudorel Toader, susține că nu renunță la procedura de revocare a procurorului general Augustin Lazăr. Precizarea a fost făcută pe Facebook în post-scriptumul unui mesaj în care anunța că va face public dosarul de candidatură a lui Lazăr.

HotNews.roFoto: Hotnews

​„Nu renunt la procedura de revocare a actualului procuror general. Este de observat si abordarea diferita de la Palatul Cotroceni - cererea de revocare " nu este oportuna politic/ nu este oportuna" spre deosebire de cererea de revocare " este inadecvata" !!!”, a scris Toader pe Facebook.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat anterior pe Facebook că mâine va prezența procedura și graficul de numire în funcție a procurorului general Augustin Lazăr și va face public dosarul de candidatură.

"Mâine voi prezența procedura și graficul de numire a celui care ocupă postul de procuror general. Mâine voi face public și conținutul dosarului de candidatură. Pentru a observa eventualele neconcordanțe, preferabil ar fi să cunoaștem și conținutul dosarului pe baza căruia a fost aprobat și semnat decretul de învestitură", afirmă Tudorel Toader.

El spune că, în mod normal, dosarele de la Ministerul Justiției, CSM și Cotroceni trebuie să aibă un conținut identic.