Presedintele francez Nicolas Sarkozy soseste, luni, intr-o vizita oficiala la Bucuresti, pentru a semna un parteneriat strategic, primul cu o tara est-europeana. Potrivit AFP, vizita lui Nicolas Sarkozy face parte dintr-un turneu al sefului statului francez in mai multe capitale europene, inainte ca Franta sa preia presedintia Uniunii Europene, in al doilea semestru al anului 2008.

Potrivit Presedintiei franceze, citata de AFP, parteneriatul strategic este structurat pe mai multe capitole: dialogul politic, relatiile economice (Franta fiind al treilea partener comercial al Romaniei dupa Germania si Italia), cooperarea in plan stiintific si cultural, libera circulatie a persoanelor, aparare si securitate.

"Romania este o tara foarte importanta pentru Uniunea Europeana. Este a saptea tara din Uniune din unctul de vedere al numarului de locuitori si al reprezentantilor in Parlamentul European", se arata intr-un comunicat al Palatului Elysee.

Nicolas Sarkozy va avea, luni, intalniri separate cu omologul sau roman, Traian Basescu si cu premierul Calin Popescu Tariceanu si se va adresa plenului reunit al Senatului si Camerei Deputatilor.