Președintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat că Guvernul pregătește, de la 1 ianuarie, un puseu inflaționist, prin indexarea accizelor în funcție de inflație. Liderul PNL susține că, de fapt, veniturile românilor vor fi tăiate prin creșterea prețurilor la carburanți sau țigări.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Inflația, care înseamnă de fapt creșterea prețurilor, înseamnă tăierea salariilor și pensiilor. După cum bine știți, în România, ca urmare a politicilor economice ale Guvernului absolut catastrofale, există cea mai mare inflație din Uniunea Europeană. Ce face Guvernul de la 1 ianuarie? Nu face altceva decât să pregătească un nou puseu inflaționist, în mod deliberat. Adică să mai taie din veniturile românilor prin intermediul creșterii prețurilor. Mai precis toarnă gaz pe foc. Cum face această șmecherie? Prin indexarea acțiunilor în funcție de inflație. Indexează accizele exact la carburanți, unde estimarea va crește prețul la pompă cu cel puțin 10 bani, pentru produse energetice, electricitate, pentru gaz petrolier GPL, de asemenea pentru alte produse, cum ar fi băuturi alcoolice sau țigări”, a declarat Ludovic Orban, la Brașov, citat de Mediafax.

Liderul PNL a adăugat că mărirea veniturilor nu este decât ”o minciună a Guvernului”.

„În condițiile în care tu ai cea mai mare inflație din Europa, ca țară, ar trebui ca Guvernul să ducă politici de reducere a inflației. Guvernul nu face lucrul ăsta, dar toarnă gaz pe foc. Avem o dovadă în plus că Guvernul nu își dorește să reducă inflația, ci urmărește să crească în continuare prețurile cu scopul de a majora în continuare inflația, astfel încât să îi păcălească pe români că le măresc veniturile, dar de fapt face ce a făcut PSD întotdeauna - cu o mâna a dat și cu două mâini a luat”, a conchis Orban.