Președintele american Donald Trump a denunțat ura din țara sa și din întreaga lumea, comentând că ”ceva trebuie făcut”. Declarația a fost făcută în contextul în care liderul de la Casa Albă a comentat atacul de la sinagoga ”Copacul Vieții” din Pittsburgh.

Donald TrumpFoto: Flikr

”Este sun lucru teribil, teribil ceea ce se întâmplă cu ura în ţara noastră şi în întreaga lume. Ceva trebuie făcut", a spus preşedintele SUA.

El a spus că bilanţul atacului de la sinagogă va fi "mai devastator" decât era prevăzut iniţial.

Trump le-a mai spus reporterilor, potrivit Reuters, că atacul nu are legătură cu legea care permite deținerea armelor, comentând că dacă cei din templu ar fi avut protecție armată rezultatele ar fi fost poate altele.

De asemenea, Trump a comentat că cei care comit astfel de atentate ar trebui să primească pedeapsa capitală și a adăugat că SUA ar trebui să înăsprească legislația în ceea ce privește pedeapsa cu moartea. ”Când oamenii comit astfel de acte ar trebui să primească pedeapsa cu moartea”, a afirmat Trump, citat de Reuters.

Poliția a precizat că există mai multe victime și trei polițiști răniți, dar nu a precizat câte persoane și-au pierdut viața după ce un bărbat a deschis focul în sinagoga ”Copacul Vieții”. Potrivit CBS, opt persoane au fost împușcate mortal, iar atacatorul, care a fost reținut, ar fi strigat ”moarte evreilor”.