Un bărbat a fost arestat în Salisbury pentru că a încercat să fure Magna Carta, unul dintre cele mai importante documente din istoria Angliei care stă la baza sistemului britanic care nu are o constituție scrisă.

HotNews.roFoto: Hotnews

Magna Carta datează din 1215 și a fost emisă în timpul domniei regelui Ion Fără de Țară, documentul vizând acordarea unor drepturi fundamentale pentru cetățeni și limitarea puterii monarhului.

“Alarmele de la Catedrala Salisbury s-au activat în jurul orei 5 pm, după ce cineva a încercat să spargă geamul de protecție unde era expusă Magna Carta”, a precizat poliția, potrivit euronews.

Documentul este unul dintre cele patru exemplare Magna Carta. Cel care a încercat să fure documentul este un bărbat în vârstă de 45 de ani care avea asupra sa un fel de ciocan cu care a spart geamul care proteja documentul vechi de 803 ani.

Cartea nu va mai fi expusă publicului pentru o perioadă, au anunțat reprezentanții Catedralei Salisbury.

Suspectul a fost reținut de poliție. Incidentul a generat o serie de glume pe rețelele sociale, unii făcând comparații cu filmul National Treasure (2004), în care un explorator interpretat de Nicolas Cage fură Declarația de Independență a SUA pentru a lua harta unei comori care era ascunsă în document.