Liderul PSD, Liviu Dragnea, a spus, vineri, după ce ministrul Justiției a sugerat că Parlamentul este responsabil pentru decizia CCR de a declara neconstituționale o serie de articole din codul penal și codul de procedură că ”dacă și domnul Tudorel Toader ne ceartă, mai e unul pe listă, să se așeze la rând”.

Liviu DragneaFoto: AGERPRES

Dragnea a mai spus că el nu citește postările nimănui. ”Nu citesc postările lui Tudorel Toader, eu nu cites postările nimănui”, a spus liderul PSD.

În ceea ce privește o eventuală demitere a lui Toader, Dragnea a spus că ”trebuie să cântărim”.

”Domnul Tăriceanu spune să rămână neapărat domnul Toader. Domnul Iohannis spune să plece domnul Toader. Suntem într-o mare dilemă, PSD trebuie să cântărească”, a declarat Dragnea care nu a vrut să spună dacă este mulțumit sau nemulțumit de ministrul Justiției.

Toader a sugerat vineri pe Facebook că Parlamentul este responsabil pentru decizia CCR de a declara neconstituționale o serie de articole.

”Simple precizări, contrare unor afirmații apărute în spațiul public! Ministerul Justiției a elaborat proiectul de lege pentru modificarea Codului penal și a Codului de procedură penală, în sensul punerii acestora de acord cu deciziile CCR, precum și pentru transpunerea Directivelor referitoare la confiscarea extinsă, respectiv consolidarea prezumției de nevinovăție. Proiectul de lege a fost elaborat în limitele deciziilor CCR și Directivelor UE ! La data de 18 august 2017, Guvernul României a adoptat respectivul proiect de lege, care a fost transmis către Parlament în vederea legiferării”, a scris Toader pe Facebook.

Liviu Dragnea a spus, vineri, după ce USR i-a cerut demisia din fruntea Camerei Deputaților în urma deciziei CCR pe Codul Penal, că formațiunea condusă de Dan Barna, ”acest partid radical”, trebuie să dea explicații cu privire la ”finanțarea ilegală a partidului în anumite campanii”

„Am înțeles, până când acest partid de extremă dreaptă, acest partid radical, USR, va rămâne singur în România și să aibă o conducere dictatorială, pentru că asta este esența atitudinii lor, până atunci parlamentarismul există, pentru că este esența democrației. Deocamdată ei trebuie să dea răspunsuri la faptul că au avut finanțare ilegală a partidului în anumite campanii. Sigur, acum au protecție din partea organelor statului, dar la un moment dat trebuie să dea răspuns la întrebarea asta și cineva, s-o găsi în România vreun procuror, vreodată, ca să lămurească și aceste lucruri”, a declarat, vineri, la Parlament, liderul PSD Liviu Dragnea.

Acesta a adăugat că nu a auzit USR „țipând” și ”înjurând” în perioada în care” codurile penale adoptate și susținute de Monica Macovei și acoliții au avut peste 150 de articole declarate neconstituționale”.