Universitatea din București a primit amendă de 15.000 de lei de la DSP pentru condiţiile neadecvate din căminele Grozăveşti. Autoritatea a fost sesizată de un student care susţine că instituţia de învăţământ „care se consideră cea mai prestigioasă din ţară şi-a supus studenţii la condiţii inumane în cămin”, scrie Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

“Universitatea din Bucureşti (UB) amendată cu 15.000 lei pentru jegul din cămine şi închiderea căminului Fundeni. Este curios cum, doar după aplicarea forţei coercitive a statului, UB a putut remedia deficienţele în mai puţin de o săptămână, astfel încât să se redeschidă căminul Fundeni. Este dovada suprema că, la români, merge doar cu bâta, nu cu vorba bună”, a scris pe Facebook Andrei Nicolae Popa, studentul care a sesizat Direcția de Sănătate Publică (DSP) privind condiţiile din cămine.

Tânărul susţine că a avertizat de nenumărate ori conducerii Universităţii Bucureşti că încalcă normele de igienă şi sănătate publică.

“Le-am arătat poze cu şobolani morţi în cămine. Au râs de mine şi m-au ignorat. Au crezut câ se luptă cu mine când de fapt ei se luptau cu legea, împotriva propriilor studenţi. O universitate care se consideră cea mai prestigioasă din ţară şi-a supus studenţii la condiţii inumane în cămine, a ignorat recomandările unei autorităţi de control a statului român şi acum şi-a luat o amendă”, a mai scris tânărul.

Totodată, studentul a postat şi răspunsul primit din partea Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti în care îl informează că Universitatea din Bucureşti a fost sancţionată cu două amenzi în valoare de 15.000 de lei şi a fost emisă o decizie de suspendare a activităţii căminului din şos.Fundeni, nr. 226.

“Menţionăm că în data de 18.10.2018 Universitatea Bucureşti a înaintat instituţiei noastre solicitarea în vederea redeschiderii unităţii de cazare pentru care s-a emis DSA (decizia de suspendare a activității, n.r.). La controlul efectuat de echipa de inspectori s-a constatat remedierea de ficienţelor pentru care a fost emisă DSA şi s-a dispus reluarea activităţii căminului”, se arată în răspunsul trimis de DSP studentului.