Vicepreședintele PSD Adrian Țuțuianu spune, referitor la noile înregistrări difuzate de România Tv, că este vorba despre un act premeditat al unor persoane cu trecut securistic din cadrul organizației județene, sub directa coordonare a unor membri din structura centrală a partidului. Țuțuianu mai spune că este victima unei campanii de denigrare.

Adrian TutuianuFoto: Agerpres

România Tv a difuzat o nouă înregistrare în care susține că liderul PSD Adrian Țuțuianu dezvăluie că la Antena 3 s-au plătit două milioane de euro pentru ca anumiți lideri să nu mai fie primiți în emisiuni. Conform liderului PSD, Dan Voiculescu ar vrea o lege a amnistiei pentru a candida la alegerile europarlamentare.

”Fragmentele apărute au fost intenționat scoase din context, fiind evidențiate doar acele pasaje menite să genereze conflicte cu lideri ai partidului și, mai nou, cu trustul Antena 3. Acțiunea de înregistrare a fost un act premeditat, orchestrat de persoane cu trecut securistic din cadrul organizației județene, sub directa coordonare a unor membri din structura centrală a partidului. Înregistrările au fost livrate televiziunii de către oameni din partid. S-a spus despre mine că aș avea legături cu serviciile de informații. Eu consider că mi-am făcut doar datoria, inclusiv la conducerea Comisiei pentru controlul activității SRI. Dar, după modelul <>, adevărații #securiști folosesc astfel de metode, nu doar pentru a mă denigra sau a mă pune într-o lumină nefavorabilă, ci și pentru a-i radicaliza pe colegi împotriva mea și pentru a determina, în final, o eventuală sancțiune”, a scris Adrian Țuțuianu, pe Facebook.

Vicepreședintele PSD, care este și liderul organizației Dâmbovița, precizează că toate discuțiile au avut loc în cadrul organizat al unor întâlniri de partid, la care au participat primari, viceprimari, președinți de organizații locale, consilieri județeni și locali. Aceste întâlniri au loc periodic și au fost justificate, în plus, de contextul în care, spune el, la Comitetul Executiv Național a fost dezbătută Declarația privind starea Partidului Social Democrat (declarația prin care se cerea demisia lui Liviu Dragnea și care a fost semnată de Țuțuianu-n.red).