În aeronava Wizzair de pe ruta Kutaisi - Varșovia a fost o amenințare cu bombă la bord, conform Companiei Naționale de Aeroporturi București, anunță Mediafax. Aeronava a aterizat de urgență pe aeroportul „Henri Coandă” din Otopeni, iar SRI anunță că toți pasagerii au fost evacuați, că s-a format o celulă de criză, iar o echipa de pirotehniști vor interveni și vor scana bagajele.

Avion WizzAirFoto: Wizz Air

UPDATE 21.30 Aeronava Wizzair implicată în amenințarea cu bombă a decolat către Varșovia

Aeronava Wizzair care făcea ruta Kutaisi - Varșovia a decolat joi seară, la ora 21:12, de pe Aeroportul Otopeni, spre Varșovia, conform Companiei Naționale de Aeroporturi București - CNAB.

Reprezentanții Companiei au confirmat că a fost o alarmă falsă, iar la bordul aeronavei nu a fost găsită nicio bombă.

În aeronava Wizzair de pe ruta Kutaisi -Varșovia a fost o amenințare cu bomba la bord. Aeronava a aterizat la 16.20 la Otopeni și a fost parcată pe o poziție izolată. Pasagerii (173) au fost debarcați la ora 16.25, pe Aeroportul Otopeni, și duși în zona de îmbarcare a terminalului.

S-a acționat pe procedura specifică pentru astfel de situații. Serviciul Român de Informații a transmis, în cursul zilei, că va scana bagajele și aeronava în care se suspectează că ar exista o bombă, ca urmare a unui apel dat la aeroportul Kutaisi.

_______________

UPDATE 18.05 Valentin Iordache, purtătorul de cuvânt al companiei Aeroporturi Bucureşti, a declarat jurnaliștilor că aeronava este verificată în continuare, fiind dusă într-o poziție izolată. Verificări sunt efectuate și asupra bagajelor călătorilor.

Potrivit reprezentantului Aeroporturi Bucureşti, pasagerii de la bordul avionului au fost calmi și niciunul nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Iordache a precizat că amenințarea a fost trimisă din aeroportul din Georgia.

_______________

Aeronava a aterizat la 16.20 la Otopeni și a fost parcată pe o poziție izolată.

„Cei 173 de la bord au fost debarcați la ora 16.25. Procedurile specifice sunt în curs”, au mai spus reprezentanții CNAB.

„A fost instituită celulă de criză la nivelul aroportului, SRI este prezent cu echipa pirotehnică care urmează să scaneze bagajele și aeronava. S-a intrat pe procedura standard în astfel de situații, procedura gestionată de conducerea aeroportului. Cursa nu are destinația România, a aterizat de urgență la Otopeni, s-a intrat pe procedura de urgență a aeroportului. Pasagerii au fost evacuați”, transmite SRI.

Digi24 relatează, citând surse, că o femeie a fost cea care a anunțat, telefonic, prezența unei presupuse bombe la bord. Aceasta a contactat telefonic aeroportul din Kutaisi, Georgia.