Noul ministru al Cercetării nu crede în evoluționism: ”Este o teorie a lumilor paralele, care spune că noi am veni din viitor. Mie îmi sună mai interesant”

de G.S.     HotNews.ro
Joi, 25 octombrie 2018, 14:42 Actualitate | Esenţial


Nicolae Hurduc
Foto: Facebook
Profesorul universitar Nicolae Hurduc, propunerea pentru ministerul Cercetării și Inovării, a declarat, într-un interviu din luna septembrie a acestui an că nu acceptă teoria evoluționistă că omul se trage din maimuță și că preferă ”o teorie a lumilor paralele, care spune că noi am veni din viitor”.

”Mie îmi este foarte greu să cred că omul, un mecanism, o maşinărie atât de complexă, se trage din maimuţă. Eu nu accept aşa o idee oricât de logică pe undeva ar părea această teorie evoluţionistă. Este o teorie a lumilor paralele, care spune că noi am veni din viitor. Mie îmi sună mai interesant această idee, că noi venim dintr-o lume paralelă din viitor”, spune Hurduc în interviul pentru Ziarul de Iași.

”Există evoluţie, desigur, există capacitate de adaptare, dar eu nu cred că omul a apărut prin modificarea anumitor specii. Iar mai mult decât atât, eu nu văd un conflict între religie şi ştiinţă. Pentru că, de fapt, religia reprezintă un ansamblu de reguli, de comportamente până la urma urmelor, care sunt prezente în toate religiile în forme uşor diferite, dar esenţa lor nu diferă foarte mult, iar dacă respectăm acest set de reguli nu avem nimic de pierdut. Eu nu văd un conflict real. Întotdeauna va rămâne o zonă de mister, iar omul trebuie să fie capabil să vadă limitele sale. Trebuie să înţelegem faptul că nu vom putea pricepe anumite lucruri pentru care nu suntem programaţi, întorcându-ne la programare”, declara el luna trecută.

Apoi, ”după uraganul stârnit” prin acest interviu, domnul Hurduc a revenit cu precizări pe 15 septembrie pe pagina domniei sale de Facebook: ”Văd că am reușit să stârnesc un adevărat uragan, prin articolele apărute în Ziarul de Iași. Am anticipat multe dintre injuriile care mi-au fost aduse la cunoștință cu forța. In marea lor majoritate nu merită nici un răspuns. Mulți susțin ideea de progres, fără a băga de seamă că se învârt în cerc de zeci de ani buni. Domnilor colegi, Teoria evoluționistă nu poate fi nemuritoare ! Evident că va veni un moment (a și venit de fapt) în care va fi înlocuită de altceva, pentru că în principiu, cunoașterea câștigă teren. Nici o teorie, oricât ar fi de bună, nu poate fi nemuritoare ... Discutăm acum de spații paralele, de brane, de strune, de lucruri absolut necunoscute acum 100 de ani. Sigur că le putem lua în râs, dar viitorul vine peste noi, indiferent dacă suntem de acord sau nu.”


Hurduc este al doilea decan al unei facultăți din Iași, după Tudorel Toader, ce ajunge în Guvernul Dăncilă. Interesant este, însă, răspunsul pe care l-a dat la un copmentariu prin care era implorat ”să-l ia înapoi” pe Toader: ”Aș vrea eu”.Nicolae Hurduc, decanul Facultății de Inginerie Chimică și Protecția Mediului „Cristofor Simionescu” de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, este propunerea premierului Dăncilă pentru postul de ministru al Cercetării. Premierul a anunțat că propunerea a fost transmisă președintelui Iohannis.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

16074 vizualizari

 • +22 (40 voturi)    
  numele e sugestiv (Joi, 25 octombrie 2018, 14:46)

  nea_caisa [utilizator]

  e un pic zdruncinat la cap.
  • +30 (44 voturi)    
   teoria timpului e corecta doar ca sensul e gresit (Joi, 25 octombrie 2018, 16:46)

   snowflake [utilizator] i-a raspuns lui nea_caisa

   Corect, el vine din timp insa nu din viitor ci din trecutul comunist.
   • -2 (24 voturi)    
    i-auzi! (Vineri, 26 octombrie 2018, 2:33)

    srpc [utilizator] i-a raspuns lui snowflake

    deci asa zici tu, ca teoria comunista sustine Creationismul? vad ca numarul de postaci neinstruiti a explodat :))
    • +1 (5 voturi)    
     Postacul instruit (Vineri, 26 octombrie 2018, 9:34)

     if0014 [utilizator] i-a raspuns lui srpc

     Si tu esti postacul instruit, care nu stie de gluma?

     In alta ordine de idei, cineva sa-i imprumute domnului ministru seria Harry Potter (sau macar sa-i dea un stick cu filmele luate de pe net). Sa afle si el ca "Rowena" si "Ravenclaw" sunt numele si "pronumele" aceluiasi personaj.

     Si Hotnews, faceti ceva, ca sunt mai multi troli in guvern decat pe forumul vostru. Avantajul de a fuma marfa de calitate...
 • +23 (33 voturi)    
  se mai numeste si (Joi, 25 octombrie 2018, 14:51)

  Dimijoarei_Obt [utilizator]

  Teoria Repetentului ! Nu-i asa ca vi se pare ca anumite lucruri se repeta ?! Cum ar fi Teorema de relaxare in vid a lui TT !
 • +35 (39 voturi)    
  PSD e alta specie (Joi, 25 octombrie 2018, 14:54)

  tahomir [utilizator]

  pai normal, la ce colegi de partid are e greu sa crezi in teoria evolutiei si inca pornind de la animale atat de ravasitoare ca pavianul, ca sa dau un exemplu oarecare.
 • +22 (36 voturi)    
  SF-ist (Joi, 25 octombrie 2018, 14:55)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Omul e SF-ist si dus cu pluta... Dar mai e si pesedist adica o mediocritate carierista complice la hotiile acestei grupări infractionale urât mirositoare.
 • +27 (41 voturi)    
  Hmm (Joi, 25 octombrie 2018, 14:55)

  tudor74 [utilizator]

  Pe Suspect-De=Fericitul Daniel nu ati putut sa il propuneti ca Ministru al Cercetarii?

  Puneti un popa ca ministru si cercetarea o sa aiba numai succese! La orice intrebare popa ministru o sa raspunda "Dzeu l-a facut!" si gata!

  Lasand la o parte ca evolutia si originea speciilor e un fapt stiintific demonstrat si dovedit, sa spui o astfel de prostie arata cat de incuiat esti, sa spui asta ca viitor ministru al cercetarii e de-a dreptul incredibil!
  • -23 (47 voturi)    
   ....."evolutia si originea speciilor"...... (Joi, 25 octombrie 2018, 16:41)

   cbogdan [utilizator] i-a raspuns lui tudor74

   Evolutia si originea speciilor reprezinta o teorie (nedemonstrata si nedovedita inca). Mai sunt si alte teorii. Cl;isee, clisee .......
   • +13 (33 voturi)    
    profesore (Joi, 25 octombrie 2018, 17:07)

    gica pantalon [utilizator] i-a raspuns lui cbogdan

    faci confuzie intre concepte diferite. contrar opiniei populare, teoriile din stiintele naturale nu se demonstraeaza ca la matematica ca nu-s teoreme
   • +18 (26 voturi)    
    Ba are destule argumente (Joi, 25 octombrie 2018, 17:54)

    Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui cbogdan

    Si nici unul nu include credinta chioara.
    • -23 (35 voturi)    
     teoria evolutiei (Joi, 25 octombrie 2018, 18:42)

     Stefan534324 [utilizator] i-a raspuns lui Parzivall

     e fix credinta chioara.

     Ori crezi in ea, ori nu. Nu exista demonstratie, asa cum incearca unii sa induca ideea... iti trebuie doar putina curiozitate sa cauti pe net...
     • +9 (11 voturi)    
      oh , dar exista (Joi, 25 octombrie 2018, 19:56)

      gamma [utilizator] i-a raspuns lui Stefan534324

      E la fel ca la testul paternal , donezi ceva sange si obtii grade de inrudire privind la diversi markeri . In cazul testelor paternale e mult mai dificil caci e vorba de o precizie net superioara. Cine este interesat n-are decat sa citeasca despre ERV-uri in context evolutiv . Cat despre inpostura individului ... e strigatoare la cer
     • +6 (14 voturi)    
      Ha! Ha! (Joi, 25 octombrie 2018, 20:57)

      LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui Stefan534324

      Se pare ca tu trebuie sa inveti sa cauti pe internet. Teoria evolutiei e demonstrata. Confunzi insa teoria generala a evolutiei cu evolutia omului. Aceasta din urma nu e demonstrata, sunt multe verigi lipsa si se intinde de-a lungul a prea multor ani. Si nu numai partea cu omul... Dar asta nu inseamna ca teoria in sine nu e demonstrata si ca nu se aplica.
     • +8 (10 voturi)    
      Sau trebuie sa studiezi Paleontologia (Joi, 25 octombrie 2018, 21:03)

      Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui Stefan534324

      Teoria Evolutiei include toate vietuitoarele cunoscute pana in prezent.
     • +14 (20 voturi)    
      Confunzi (Joi, 25 octombrie 2018, 21:08)

      Noreligion [utilizator] i-a raspuns lui Stefan534324

      Confunzi ora de religie cu stiinta. In stiinta cuvantul "cred" este un nonsens. Ca sa cauti pe net nu-ti trebuie doar curiozitate ci si discernamant, si daca stii unde sa cauti, si e clar ca nu stii, ai sa vezi ca exista dovezi foarte pertinete care sustin evolutia speciilor. Genetica in primul rand, paleontologia, antropologia etc, ofera dovezi solide si verificabile, sapa nitel prin revistele de specialitate(jurnale stiintifice), bazele de date universitare si celelate surse academice. Internetul nu insemna doar facebook, siteuri dubioase de pseudostiinta si tabloide. Succes!
     • +2 (6 voturi)    
      ai dretate, (Joi, 25 octombrie 2018, 21:21)

      ostrogotul [utilizator] i-a raspuns lui Stefan534324

      nu exista demonstratie, pt. chestia asta. Exista in schimb deductie. Exista elemente materiale, care pe baza logicii, ne conduc la teoria evolutiei.
     • +9 (13 voturi)    
      Iti dau doar doua exemple (Joi, 25 octombrie 2018, 22:16)

      Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui Stefan534324

      Evolutia reptilelor din amfibieni in Carbonifer si a amonitilor din nautiloidee. Ulterior, din primele reptile au evoluat dinozaurii si, la final pasarile. Pot sa exemplific si la pesti, evolutia de la placodermii cartilaginosi la Osteichtyes, cei ososi.
      Tu poti explica credinta ta oarba cu argumente?
      • 0 (4 voturi)    
       asta e ca aia (Vineri, 26 octombrie 2018, 12:34)

       Stefan534324 [utilizator] i-a raspuns lui Parzivall

       windows 10 a evoluat singur din windows 7, care a evoluat singur din windows xp. E clar, pentru ca peste 90% din cod e comun... nu are cum sa fie altfel, evolutia software-ului s-a petrecut fara interventia omului. Ia-te de mana cu dl ministru venit din viitorul indepartat...
       • 0 (0 voturi)    
        Prostul daca nu-i fudul... (Vineri, 26 octombrie 2018, 19:41)

        LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui Stefan534324

        Stiti continuarea!
     • +4 (8 voturi)    
      demonstratie (Joi, 25 octombrie 2018, 22:35)

      hamurabi [utilizator] i-a raspuns lui Stefan534324

      poate nu exista dar exista o argumentatie foarte puternica, dovezi puternice, materiale, masurabile etc.
     • +5 (7 voturi)    
      sigh (Vineri, 26 octombrie 2018, 1:03)

      tudor74 [utilizator] i-a raspuns lui Stefan534324

      Teorie ca si cuvant e folosit intr-un sens gresit, prost as putea spune!

      Teorie inseamna "Răspuns sau soluție la o chestiune științifică, bazată pe dovezi și coordonată sistematic cu alte răspunsuri într-un întreg doctrinar; interpretare bine întemeiată a dovezilor."
      Acum, ca multi folosesc cuvantul teorie in loc de ipoteza este cu totul altceva, de aici si confuzia populara mioritica ca teorie inseamna ceva nedemonstrat.
   • +7 (9 voturi)    
    Omul nu provine din maimuta (Joi, 25 octombrie 2018, 19:40)

    ipolitic [utilizator] i-a raspuns lui cbogdan

    Omul și maimuțele au un strămoș comun, ii spune muță. Muța tot a evoluat, a evoluat și a devenit maimuță. Omul tot a evoluat, a evoluat, ar fi trebuit sa devina mai om, dar afurisita asta de evoluție e prea lenta...
   • +8 (14 voturi)    
    Teorie? (Joi, 25 octombrie 2018, 20:58)

    Noreligion [utilizator] i-a raspuns lui cbogdan

    A fost o teorie care de-a lungul timpului, in urma dezvoltarii geneticii(stiinta) a fost de fiecare dat confirmata. Probabil ca nu banuiesti cate dovezi ale evolutiei speciilor si cat de clar se vede drumul de la "molusca" in codul genetic al mamiferelor. Sa-ti zic despre gene inactive, portiuni arhaice de ADN, ADN-ul mitocontrial...n-are rost, iti vor suna a CLISEE. Nu-i bai, nu trebuie sa fie fiecare genetician, dar daca habar n-ai despre ce vorbesti, nu mai bine te abtii in a cataloga concluziile a mii de oameni de stiinta cu un IQ mult superior drept clisee?
   • +3 (3 voturi)    
    nedovedita? (Vineri, 26 octombrie 2018, 10:17)

    bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui cbogdan

    Cauta de google despre gene, despre genomul iuman, despre cit de diferiti suntem genetic fata de alte specii de plante si animale... Si poate vei intelege mai multe. Desi am indoieli serioase...
   • +1 (1 vot)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 26 octombrie 2018, 12:36)

    [anonim] i-a raspuns lui cbogdan

    • -1 (1 vot)    
     ba, m-ai convins (Vineri, 26 octombrie 2018, 15:11)

     Stefan534324 [utilizator] i-a raspuns lui

     esti dovada clara ca omul se trage din maimuta !
 • +19 (33 voturi)    
  Nu vrei sa mergi tov. Hurduc (Joi, 25 octombrie 2018, 14:58)

  ABBV [utilizator]

  sa te ocupi cu o activitate mai potrivita cu calitatile matale ? Poti merge la BOR sa te puna custode la moaste, le poti pupa zilnic!
 • +29 (35 voturi)    
  Forta prostiilor e cu voi (Joi, 25 octombrie 2018, 14:58)

  michael22 [utilizator]

  Dar in cavaleri Jedi crede dl Hurduc??
 • +25 (31 voturi)    
  ... (Joi, 25 octombrie 2018, 14:59)

  Soljenitin [utilizator]

  'ai mama noastra...
 • +36 (40 voturi)    
  ... (Joi, 25 octombrie 2018, 15:06)

  CosminMaricari [utilizator]

  Măi dragă Hotnews, schimbați titlul că vă faceți de râs. Nici teoria evoluției nu spune că omul „se trage din maimuță”, ci că avem un strămoș comun primatele actuale. Doar pentru că stimabilul viitor fost ministru este incult, asta nu înseamnă că trebuie musai să vă exprimați la nivelul pe care l-ar putea el înțelege.
 • -27 (51 voturi)    
  Are dreptate (Joi, 25 octombrie 2018, 15:08)

  Benedict1944 [utilizator]

  Nu orice discipol al lui Dragnea greseste. Omul este o fiinta de o complexitate insurmontabila. Ideea transformarii unui organism simplu intr-un altul mai complex, nu a fost verificata, transformarea nu apare nicaieri in natura( nici macar in fosile) si incalca legea biogenezei.
  • +7 (13 voturi)    
   Domnule, calmeaza-te (Joi, 25 octombrie 2018, 19:51)

   ipolitic [utilizator] i-a raspuns lui Benedict1944

   in cazul tau natura a fost îngăduitoare, linia ta de evoluție genetica a ocolit primatele, vine direct de la dinozauri.
  • +10 (10 voturi)    
   Cum,cum? (Joi, 25 octombrie 2018, 20:45)

   Noreligion [utilizator] i-a raspuns lui Benedict1944

   Ci uai? Despre ce vorbesti? Ce transformare vrei sa surprinzi intr-o fosila? Ce crezi ca reptilei i-au crescut penele intr-o noapte si a fost prinsa in namol exact in secunda in care dadeau primii boboci de pana? Selectia naturala nu implica modificari survenite in timpul vietii unui organism ci supravietuirea unui organism cu o particularitate genetica care-i ofera un avantaj si ocazia de a procrea. Particularitate genetica pe care a dobandit-o mai mult sau mai putin aleatoriu in momntul in care a fost conceput. Si dovezi sunt de ordinul miliardelor in codul genetic al tuturor organismelor. Vai de capul vostru si al nostru!!!
  • +10 (12 voturi)    
   Ei nu zau? (Joi, 25 octombrie 2018, 21:01)

   LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui Benedict1944

   Tu oare cum ai aparut? Te-a creat cineva? Sau ai aparut si tu, ca toti ceilalti oameni, dintr-un ovul si un spermatozoid, deci organisme simple? Dar poate gresesc, tu poate ai ramas la acelasi stadiu, si atunci intr-adevar evolutia nu se aplica...
  • +1 (1 vot)    
   Comentariu sters de utilizator (Vineri, 26 octombrie 2018, 12:38)

   [anonim] i-a raspuns lui Benedict1944

 • +31 (37 voturi)    
  Oamenii si maimutele au stramosi comuni. (Joi, 25 octombrie 2018, 15:15)

  puthre [utilizator]

  Omul nu se "trage din maimuta". Oamenii si maimutele au stramosi comuni (cum de altfel au cu tot ce e viu pe lumea asta, doar ca stramosii comuni cu cimpanzeii sunt mai apropiati). E bine sa stii teoria inainte sa nu "crezi" in ea sau inainte sa scrii despre altcineva ca nu crede in ea.
 • +27 (41 voturi)    
  Comment sters de user (Joi, 25 octombrie 2018, 15:17)

  zet [anonim]

 • +37 (47 voturi)    
  Dr. Polymer asta pare a fi un chimist foarte bun (Joi, 25 octombrie 2018, 15:19)

  Habermas [utilizator]

  Dar s-ar putea sa sufere de boala celor prea ingust specializati (in cazul lui, polimeri): au o intelegere limitata la mica lui patratica si nu inteleg cum functioneaza natura / lucrurile in ansamblu.

  De exemplu, orice biolog ii poate explica acestui chimist trei lucruri de doi lei, simple, dar pe care acest om pare sa le ignore:

  1. Orice maimuta este un organism extraordinar de complex. A crede ca doar omul este complex iar alte specii sunt simple este un exemplu de prostie colosala.

  2. Omul insusi (adica noi, specia Homo sapiens) este o specie de maimuta, deoarece face parte din Ordinul Primates (adica maimute), Sub-ordinul Simiiformes, familia Hominidae, genul Homo (din care mai fac parte si alte specii de oameni, acum disparute: Homo habilis, Homo rudolfensis, Homo floresiensis, Homo denisovensis, Homo neanderthaliensis).

  Deci nu "se trage", ci ESTE maimuta. Este regretabil ca domnul profesor chimist se exprima ca un profan (m-am abtinut sa scriu semi-analfabet) in ale stiintei.

  3. Este inadecvata exprimarea ca "se trage" dintr-o alta specie de maimuta si din alt punct de vedere: cand spunem maimuta, in limbaj comun (ne-stiintific), se intelege ce ne tragem din maimutele pe care le stim noi (cimpanzei, gorile, etc), ceea ce este - ca sa ma exprim delicat - o neglijenta logica. Exprimarea corecta este: maimuta Homo sapiens (noi adica) si alte specii de maimuta au origini comune. Adica "se trag" din specii comune acum disparute. Speciile care sunt inca vii in natura nu au cum sa se traga unele din altele, deoarece sunt forme de adaptare simultana la un mediu de viata pe planeta Pamant care este in permanenta schimbare - speciile noi formate intotdeauna inlocuiesc speciile vechi pentru ca sunt mai adaptate la mediu, deci sunt mai competitive si castiga in competitia pentru resurse. La fel cum Homo sapiens a inlocuit in Europa Homo neanderthaliensis pentru ca avea un fitness mai ridicat (da, mai putin adaptat la clima rece dar mai adaptabil prin unelte).
  • +1 (3 voturi)    
   asa deci (Vineri, 26 octombrie 2018, 11:03)

   nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui Habermas

   planeta maimutelor. :-)
   da, ce maimutze !
 • +18 (26 voturi)    
  Asa vorbeste polimerul cand se plictiseste (Joi, 25 octombrie 2018, 15:21)

  Habermas [utilizator]

  este mai interesant asa, asa ca eu am chef sa cred altceva, nu conteaza ce spune stiinta (in ansamblul ei).

  PS. Mr. Polymer, da' oamenii aia din viitor, de unde draku au ajuns acolo? Din alt viitor? Pana unde?
 • +31 (33 voturi)    
  Merita mentionat (Joi, 25 octombrie 2018, 15:37)

  Appollodor [utilizator]

  Ca nici evolutionismul nu pretinde ca omul se trage din ‘maimuta’, ci mai degraba ca omul si actualele specii de primate impartasesc un stramos comun.

  Desigur, actualul guvern s-ar putea sa faca exceptie de la aceasta regula, el fiind probabil provenit din maimute, ba chiar despre o buna parte a guvernantilor putem afirma ca ar putea fi inlocuiti cu brio de niste maimute - efectele administrative ar fi similare!

  Legenda spune ca odata, Caligula ar fi vrut sa numeasca un cal in functia de consul, eu cred ca ar merge si azi!
 • +19 (33 voturi)    
  Omul este imbecil (Joi, 25 octombrie 2018, 15:42)

  Frank777 [utilizator]

  Pacat ca ajunge intr-un post asa de important.Demonstreaza impostura din lumea universitara. Profesori impostori care s-au catarat politic si pe relatii de familie sau grup organizat in posturi de conducere. Cum sa reprezinte Romania un asemenea individ.Sa negi teoria evolutionismului in mod pub;lic din postura de decan al unei facultati de chimie este peste posibil.Omul trebuia sa meraga la teologie sa se faca popa.Acolo era in largul lui.Afirmatia face ca intreaga lui existenta ca profesor de chimie sa fie pusa sub rezerva imposturii.
  Pentru rigoare: Omul nu se trage din maimuta in sensul in care prin maimuta se intelege o specie de primate denumite cu termenul general maimute.In limba romana termenul este folosit si pentru un cercopitac sau gibon in egala masura cu cimpanzeu sau gorila. Dar situatia Homo Sapiens ca specie este cu totul alta. Omul se trage dintr-o specie de maimute-primate care a fost deosebita de restul si care a evoluat diferit.Specia respectiva a evoluat in intregime in Homo Sapiens si nu are nici o legatura cu ce se numeste astazi maimute. Decanul certamente nu este Sapiens( lb. latina = discernamant) pentru ca nu il are. Individul este un Homo Pesedeus.
 • +14 (24 voturi)    
  in deplina logica (Joi, 25 octombrie 2018, 15:47)

  CRMS [utilizator]

  PSD propune la Cercetare pe unul care traieste dupa dictonul "Crede si nu cerceta!"..asta-i in deplina logica cu borfasii care au ajuns sa controleze bugete de zeci de milioane de euro...tot PSD-isti si astia
 • +22 (32 voturi)    
  eronat (Joi, 25 octombrie 2018, 15:54)

  catalinus66 [utilizator]

  Religia foloseste argumentatia gresita: "omul se trage din maimuta".
  Teoria evolutiei spune ca omul si maimuta au un stramos comun.
  Prin urmare ma intreb ce stie acest om
 • +27 (29 voturi)    
  paralelism (Joi, 25 octombrie 2018, 16:01)

  ber [utilizator]

  Statul paralel, lumile paralele!
  Am incurcat-o de tot, totul este paralelism. In plus, am venit si din viitor! Suntem total dezorientati!
  • +11 (11 voturi)    
   Vine din istoria noastra (Joi, 25 octombrie 2018, 20:05)

   ipolitic [utilizator] i-a raspuns lui ber

   Primul a fost Bolyai, cu paralele care nu sunt paralele, a urmat Nadia cu paralele inegale, Ceausescu și regimul lui paralel cu realitatea, acum avem tezele lui Dragnea...sper ca nu vom sfârși ca popor paralel cu restul lumii.
  • +3 (3 voturi)    
   Și pe de-asupra și sus-puși (Joi, 25 octombrie 2018, 21:47)

   comentatordiletant [utilizator] i-a raspuns lui ber

   paraleli cu îndatoririle pe care le implică funcțiile ocupate.
  • +2 (2 voturi)    
   de_departe_vin_si_ma_duc (Vineri, 26 octombrie 2018, 0:26)

   richter [utilizator] i-a raspuns lui ber

   ...un viitor si el paralel...doar un pic mai incoace sau mai incolo..nu cunosc directia (spinul) ca de miscat nu se poate sa nu ne miscam...dar iar nu stiu incotro...ma bantuie gandul ca spre entropie "0" zice fizica..da biologia zice de evolutie...religia vorbeste de negentropie... e grele ..e cunoscut ce a zis autorul teoriei evolutiei pe patul de moarte...si ce a zis Pascal..si ca avand aeleasi informatii, cam 50% din oamenii de stiinta cred una, iar cam 50 % cred alta..da-i bine ca putem verifica ..cand e pre tarziu...si vorba lu' Eminovici "Si nu stiu gandirea in ce sa mi-o stang/
   Sa rad ca nebunii, sa-i blestem, sa plang? " da mai stiu un vers, "Cine are pe Fiul are viata..vejnica".
 • +17 (19 voturi)    
  Ăsta îl face pe Dragnea prost! (Joi, 25 octombrie 2018, 16:01)

  asavreau [utilizator]

  Dragnea spune că sunt state paralele,iar Hurduc spune că nu-i adevărat,că sunt lumi paralele.Ce ne facem când vom prelua președinția UE?Ce vor spune ceilalți membri UE când le vom spune că mai există state membre UE paralele?Totuși,dacă venim din viitor de ce suntem proști și ajung asemenea idioți în funcții publice?
 • +15 (19 voturi)    
  Partid de maimutze (Joi, 25 octombrie 2018, 16:09)

  Koczka [utilizator]

  Pai chiar asa se caracterizeaza ei insisi . La asa partid, asa ministru. Oricum originea lor ( a PSD-eilor ) este in trecut, chiar foarte in trecut ( obstea sateasca, sclavagism, feudalism , .. ) si asta in conditiile in care sufera toti de ciuma rosie ....
 • +18 (20 voturi)    
  Niciun animal nu este ticalos ca un pesedist. (Joi, 25 octombrie 2018, 16:45)

  alibaba_zeul_meu [utilizator]

  Sigur ca sunt de pe alta planeta.
 • +10 (18 voturi)    
  kudos lu dom' ministru (Joi, 25 octombrie 2018, 17:29)

  s4rg0n [utilizator]

  pt trolling. Daca a resusit sa faca sa explodeze atatea capete luminate in sectiunea de commenturi de pe HN e un achievement.
  Cand teoria tine post de stiinta si se tranforma in dogma e bai cu teoria. Dar nah, noul minstru e prea fin pt postaci.
 • +7 (11 voturi)    
  bun (Joi, 25 octombrie 2018, 17:38)

  andrei1245 [utilizator]

  daca am venit din viitor, cand am venit?si cu ce? cu calu lu stefan cel mare sau cu al lui alexandru machidon?
 • +13 (17 voturi)    
  Pai ce, numai el? (Joi, 25 octombrie 2018, 17:49)

  amicugri [utilizator]

  De fapt e gresit "omul se trage din maimuta". E o formulare de secol 19 care se incapatineaza sa reziste. Realitatea este ca omul este o maimuta, una dintre speciile de maimute "mari primate". Un accident evolutiv l-a facut ceva mai inteligent decit pe celelalte (totusi nu pe toti) si i-a dat posibilitatea limbajuluin articulat.
 • +8 (12 voturi)    
  Dai oamenii de ce a trebuit sa vina din viitor (Joi, 25 octombrie 2018, 18:03)

  Parzivall [utilizator]

  Daca I-a plamadit Doamne Doamne? Either way, tractoristul are habar ce e paradoxul temporal? Probabil ca mintea ii sufera un paradox, nu temporar, etern.
 • +14 (18 voturi)    
  vai de noi... (Joi, 25 octombrie 2018, 18:34)

  kkciosuldelahamangia [utilizator]

  daca un profesor universitar debiteaza asemenea ineptii...
  si totusi, psdistii se aseamana cu maimutele, au mainile mai lungi..
  • +2 (2 voturi)    
   sfarsitul eternitatii (Vineri, 26 octombrie 2018, 10:29)

   mos_teaca [utilizator] i-a raspuns lui kkciosuldelahamangia

   ai drepatate , evolutia I-a inzestrat pe psd.isti cu maini mai lungi ca sa poata fura mai bine.Viitorul ala din care crede domnia sa ca venim nu are si un trecut - am aparut din continuum? intelighentia romaneasca
 • +9 (17 voturi)    
  Bisericoșii (Joi, 25 octombrie 2018, 19:16)

  deville2010 [utilizator]

  ce baga la minusuri.Mai usor cu catedrala pe scari.Cat de spre Hurduc este repzentantul perfect al imbeciliatii pesedisto-bor-iste
 • +12 (12 voturi)    
  Nici eu nu cred (Joi, 25 octombrie 2018, 19:49)

  CezarN [utilizator]

  Dimpotriva! Eu am vazut maimute care "se trag" din oameni(Nicolicea, Serban Nicolae), insa nu vazut niciun om "tragandu-se" din maimuta, cu toate ca am stat la zoo chiar si 30 minute si am urmarit un cimpanzeu. Nu s-a transformat. Mai mult decat o borboloseala despre amnistie si scapat de gratii nu am obtinut de la el.
  E minciuni!
 • +4 (6 voturi)    
  Să ne explice dom' ministru... (Joi, 25 octombrie 2018, 22:55)

  Nyk1 [utilizator]

  ...cum se face că codul genetic al Homo sapiens este cel mai asemănător, dintre toate speciile Pământului care încă supraviețuiesc, cu cel al celor 2 subspecii ale genului Pan: Pan troglodytes și Pan paniscus (adică, pa-rumunskii, cimpanzeul comun și bonobo-ul).
  • +1 (1 vot)    
   nu pricepeti? (Vineri, 26 octombrie 2018, 11:06)

   mariage [utilizator] i-a raspuns lui Nyk1

   noi venim de undeva din viitor, dar viitorul ala se trage din maimuta, trubuie sa aiba si el un trecut!
 • +2 (6 voturi)    
  Berzelius (Vineri, 26 octombrie 2018, 1:09)

  Jan2016 [utilizator]

  Sufera de sindromul Berzelius Nebunicus
 • +2 (2 voturi)    
  ne trebuie Terminatorul ! (Vineri, 26 octombrie 2018, 1:48)

  troscbambum [utilizator]

  daca ministrul propus de PSD provine din viitor, ca si Terminator, propun ca domnul in cauza sa dea o tura in timp ca sa ciordeasca niscaiva descoperiri tehnologice pe care le vom patenta noi romanii....simplu, si nu ne costa nimic.
 • +2 (2 voturi)    
  Un anti-darwinist (Vineri, 26 octombrie 2018, 2:35)

  Setalcott [utilizator]

  "The extreme rarity of transitional forms in the fossil record persists as the trade secret of paleontology. The evolutionary trees that adorn our textbooks have data only at the tips and nodes of their branches; the rest is inference, however reasonable, not the evidence of fossils. Yet Darwin was so wedded to gradualism that he wagered his entire theory on a denial of this literal record." Stephen J. Gould - "Evolution's Erratic Pace," Natural History, 1987
 • -6 (12 voturi)    
  interesant (Vineri, 26 octombrie 2018, 2:39)

  srpc [utilizator]

  teoria evolutionista se bazeaza pe teoria coincidentelor infinite (tzashpe mii de variabile s-au conexat, de tzashpe mii de ori, la momentul, locul si valoarea necesare pentru a crea viata); perfect credibila teoria :))
  • +8 (14 voturi)    
   Teoria evolutionista elimina ce nu e necesar (Vineri, 26 octombrie 2018, 4:52)

   Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui srpc

   Pt supravietuire si pastreaza ce e valuable. Ce nu imi explic nici eu, e de ce evolutia a pastrat prostia, ca nu e necesar sa fii prost ca sa supravietuiesti si sa impingi propria specie inainte. Tu esti dovada vie!!!
   • +3 (3 voturi)    
    Aici te contrazic , nu e necesar sa fii prost (Vineri, 26 octombrie 2018, 10:45)

    ilex2013 [utilizator] i-a raspuns lui Parzivall

    ca sa traiesti dar chiar daca esti prost poti sa traiesti si sa te inmultesti. Prostia ramane si se perpetueaza atat timp cat nu pune in pericol supravietuirea speciei. Evolutia pastreaza ceea ce asigura supravietuirea, nu inlatura ceea ce nici nu foloseste nici nu strica iar procesul evolutiv este foarte lent ...el este numai accelerat de cataclisme - va aduceti aminte teoria catastrofelor??? nu este complet exclusa dupa catastrofe care pun in pericol o specie raman numai organismele care au rezistat catastrofei si care transmit genele care i-au conferit rezistenta la acea catastrofa ...Deci daca prostia ar fi letala pentru purtatorul de genei atunci n-am mai avea prosti, din pacate nu este ...
    • 0 (0 voturi)    
     E OK, era o metafora oricum (Vineri, 26 octombrie 2018, 17:44)

     Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui ilex2013

     Oricum noi ca oameni am evoluat datorita "the selfish genes"....mereu am pastrat ce-a fost mai rau in noi si am eliminat ce a fost mai bun, altfel nu am fi facut fata pradatorilor sau conditiilor climatice.
  • +2 (2 voturi)    
   confunzi conceptele (Vineri, 26 octombrie 2018, 10:40)

   bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui srpc

   E adevarat ca nu stim cum a aparut viata pe pamant. Sunt diverse teorii, toate cu un oarecare grad de credibilitate.

   Dar nenea asta nu vorbeste despre cum a aparut viata pe pamant, ci despre faptul ca omul nu ar fi parte a evolutiei speciilor, ci ar fi teleportat din viitor dintr-o lume paralela.

   Si nenea asta, ca orice om cu creierul odihnit, nici macar nu are dileme. Daca ar zice ceva de genul ca desi fizic evolutia de la maimutsa (sau mai rog, stramosul maimutei actuale) la om e evidenta, pe latura spirituala evolutia e spectaculoasa si lasa loc de speculatii privind o interventie "divina" (care poate fi spre exemplu extraterestra), ai spune ca e un om care cauta, care incearca sa evalueze diverse teorii, care are framantari "intelectuale"

   El in schimb nu accepta teoria evolutionista, care pin la urma e singura probata in proportie de 90-95%, in schimb e convins de teorii fanteziste, nu imposibile dar fanteziste, gen lumi paralele si calatoria in timp.
 • +4 (8 voturi)    
  Doamne câta prostie ! (Vineri, 26 octombrie 2018, 2:44)

  Observatory [utilizator]

  cred ca a terminat Institutul Stefan Gheorghiu, : Toți romanii se trag din Ceaușescu !
 • -1 (9 voturi)    
  Discriminare? (Vineri, 26 octombrie 2018, 7:48)

  tontu [utilizator]

  Sa lasam omul sa se apuce de treaba si apoi vom vedea de ce e instare. Uni dintre noi credem in Dumnezeu,altii in Darwin, iar altii in extraterestrii, nici aici n-ar trebui sa existe discriminare...
  • +1 (1 vot)    
   Imi place numele de utilizator ....pe (Vineri, 26 octombrie 2018, 10:49)

   ilex2013 [utilizator] i-a raspuns lui tontu

   principiul asta i-am tot lasat sa vedem de ce sunt in stare si ne-am dus naibii de rapa ....E clar ca educatia e la pamant, elevii sunt semi analfabeti sau analfabeti functionali , soselele si spitalele sunt capcane ale mortii ce va mai trebuie sa vedeti?????
  • 0 (0 voturi)    
   Bai tata, e vorba de Cercetare (Vineri, 26 octombrie 2018, 17:42)

   Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui tontu

   Nu de Cultul Lumilor Paralele.
 • +1 (1 vot)    
  Asta e Mazeta-trotineta! (Vineri, 26 octombrie 2018, 9:16)

  FPop2013 [utilizator]

  Asta e Mazeta-trotineta, care umbla prin lumi paralele din viitor, si de aia behaie verzi si uscate. Asa behaie Mazeta...beee, beheeeeeheeee....
 • -1 (5 voturi)    
  Comment sters de user (Vineri, 26 octombrie 2018, 10:00)

  andipetre [anonim]

  • +2 (2 voturi)    
   ba chiar mai mult, (Vineri, 26 octombrie 2018, 11:41)

   natbl73 [utilizator] i-a raspuns lui andipetre

   incepe sa aiba adepti
 • +2 (2 voturi)    
  Chiar daca mai sunt multe necunoscute (Vineri, 26 octombrie 2018, 10:25)

  ilex2013 [utilizator]

  in genetica si tot timpul aflam lucruri noi, tot ce am aflat si demonstrat pana acum argumenteaza evolutia plantelor si animalelor pe Terra. Teoria evolutionista poate se va modifica pe ici pe colo, se va adapta la noi descoperiri dar esenta ramane si nu se va schimba pentru ca nu putem schimba ceva ce s-a intamplat deja indiferent cate lumi, spatii sau state paralele ar inventa unii si altii si oricat ar vrea Dragnea sa ne convinga ca n-a furat si toata averea lui a aparut de undeva din spatiu coborand pe string-uri pe care noi prostii nu le vedem
 • +4 (4 voturi)    
  sa presupunem (Vineri, 26 octombrie 2018, 10:38)

  mariage [utilizator]

  ...noi am venit din viitor, viitorul lui Hurduc a avt si el un trecut? poate viitorul ala se trage din maimuta.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by