Premierul Viorica Dăncilă crede că Tăriceanu s-a referit la „dezbinarea care există în societate” și nu la stadiul pregătirilor organizatorice sau logistice, atunci când a afirmat că „România nu este pregătită să preia președinția Consiliului UE”.

Viorica DancilaFoto: gov.ro

Șeful ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a scris joi dimineața, pe contul său de Facebook, că ”în condițiile războiului politic total din aceste luni, România nu este pregătită să preia președinția Consiliului UE”.

Întrebată cum comentează această afirmație, Viorica Dăncilă a răspuns: „Am văzut ce a spus dl Tăriceanu. Referirea era legată de dezbinarea care există în societate nicidecum din punct de vedere organizatoric, logistic sau programul pentru preluarea președinției rotative” europene.

„Noi suntem în grafic, suntem pregătiți”, a continuat premierul, înainte de adăuga: „Referirea la problema care este ridicată de dl Tăriceanu se referă la această dezbinare și la această lipsă de consens în partidele politice”.

”Este un avertisment în al doisprezecelea ceas pe care îl adresez cu responsabilitate tuturor oamenilor politici, în special Președintelui României și liderilor partidelor parlamentare din opoziție. Cine crede că liderii europeni vor fi înțelegători când în an electoral, oamenii politici de la București se vor război se înșeală (sic!, n.r.). România deja pierde teren și va avea enorm de pierdut dacă lucrurile nu se schimbă de urgență”, a scris Tăriceanu, pe Facebook.

”Acordul propus de ALDE este unul din ultimele trenuri, dacă nu ultimul în ceea ce privește gestionarea cu succes a președinției Uniunii Europene”, susține liderul ALDE:

”Dacă Președintele și partidele de opoziție vor continua să nege evidența protocoalelor nelegale și abuzurilor și vor refuza orice dialog pentru ca România să meargă înainte, atunci vom rata o mare șansă pe care o avem de a ne impune vocea la nivelul Uniunii Europene. Vom continua să fim trimiși la colț de către liderii europeni care înțeleg mult mai bine jocurile politice și diplomatice și acționează în interesul propriilor țări”, afirmă Tăriceanu.