Dosarul arhivei SIPA a fost clasat, spune Cristi Dănileț. ”În urma cercetării penale efectuate procurorii DIICOT au stabilit că nimeni din echipa Macovei sau din echipele celorlalți miniștri ai justiției nu au comis vreo infracțiune legate de documentele din acea arhivă”, scrie judecătorul pe blogul său.

Cristi DaniletFoto: Hotnews

”La 16.05.2017 am formulat o plângere penală adresată Parchetului pentru a se analiza dacă s-au comis ilegalități de către persoanele care au avut acces la documentele arhivate și astfel s-a format un dosar penal la DIICOT. Ulterior DIICOT a primit și Hotărârea Parlamentului privind raportul final al Comisiei de anchetă privind desființarea DGPA, la 5.07.2018. Cele două dosare au fost conexate.

Au fost anchetați și audiați ministrul justiției de la acea vreme, toți membrii comisiilor de inventariere inclusiv subsemnatul, angajați la SIPA/DGPA, precum și jurnaliștii care au intrat în posesia unor rapoarte clasficate „scurse” de cineva din comisie.

În urma cercetării penale efectuate procurorii DIICOT au stabilit că nimeni din echipa Macovei sau din echipele celorlalți miniștri ai justiției nu au comis vreo infracțiune legate de documentele din acea arhivă. Mai mult, cu privire la acuzația pe care EvZ mi-a adus-o în concret procurorii au stabilit că NU EXISTĂ FAPTELE. Cu alte cuvinte, nu e vorba că aș fi comis ceva, dar că a trecut prea mult timp să fiu sancționat; nici că aș fi comis ceva, dar fapta ar putea să nu fie ilegală; ci se constată oficial că NU AM COMIS NIMIC în realitatea obiectivă de genul faptelor afirmate în ziar. De altfel, nici în raportul comisiei parlamentare de anchetă nu se constată vreo neregulă comisă de mine. Iar în declarațiile publice pe care le-au făcut, membrii comisiilor care au intrat în arhiva SIPA după mine au infirmat și ei cele spuse în ziar (EvZ nota red.)”, afirmă Dănileț, care afirmă și că va da în judecată publicația care i-a adus mai multe acuzații pe această temă.