La Congresul PPE care va avea loc luna viitoare la Helsinki, UDMR îl susține pe Manfred Weber ca principal candidat la președinția Comisiei Europene, spune liderul Uniunii Democrate a Maghiarilor, Kelemen Hunor. Manfred Weber este sprijinit și de PNL.

HotNews.roFoto: Hotnews

Weber a criticat dur, în ultima vreme, acțiunile Guvernului de la București și ale coaliției PSD-ALDE. Marți, el lansat un nou avertisment pentru guvernul Dăncilă, afirmând că acesta a trecut una dintre liniile roșii legate de valorile europene și ”trebuie să schimbe cursul”.

”În contextul întâlnirii de la Strasbourg am subliniat: vrem o Europă puternică, o Transilvanie dezvoltată. Vrem o Uniune Europeană care nu este dezbinată, care poate face față cu succes și competiției la nivel global, o Europă în care cultura comunităților naționale autohtone este considerată o valoare, nu o amenințare”, scrie Kelemen Hunor pe Facebook.

Citiți șiPremierul Ungariei Viktor Orban îl susține pe germanul Manfred Weber pentru a candida la președinția Comisiei Europene din partea popularilor europeni.