Mai mulți tineri au montat un banner uriaș pe o insulă formată pe Dunăre, ei inscripționând mesajul „Sex, drugs & păcănele”, ca protest față de viceprimarul orașului, Picu Apostol Roman, care a spus că turiștii sunt atrași în orașele port de aceste elemente.

Protest in GalatiFoto: Viata Libera Galati

Tinerii cer, astfel, demisia viceprimarului orașului Galați, Picu Apostol Roman, ca urmare a unor afirmații făcute în cadrul unui interviu televizat, transmite Mediafax.

La sfârșitul săptămânii trecute, viceprimarul Roman a vorbit despre turismul în orașele dunărene și despre sex, droguri și cazinouri, elemente care ar atrage turiști în diverse porturi.

Reprezentanții Asociației Curățăm Galațiul a luat atitudine și a solicitat demisia viceprimarului despre care cred că a jignit comunitatea prin afirmațiile făcute. Ei au montat și banner-ul care are o lungime de 30 metri și o înălțime de 1,5 metri.

”Sex, droguri, păcănele! - Aceasta este viziunea halucinantă a viceprimarului Picu despre atragerea turiştilor la Galaţi. Comunitatea RO100 Curăţăm Galaţiul consideră această declaraţie o jignire adusă atât oraşului nostru, cât şi nouă, tuturor celor care locuim şi iubim Galaţiul. Este dezamăgitor să constatăm că astfel de indivizi sunt cei care reprezintă interesele orasului, că ei vorbesc în numele nostru şi că de ei depinde dezvoltarea Galaţiului. Prin acţiunea noastră de astăzi (duminică – n.r.) îl invităm pe dl. Picu să meargă pe insula apărută recent în dreptul falezei şi să aplice acolo, aşa cum ştie el mai bine, reţeta turismului, în viziunea sa. Insula e mare şi dânsul va fi singur. Se va putea juca singur acolo şi riscul să îi afecteze şi pe alţii va fi minim. Astfel de personaje îşi au locul la stand-up comedy, nu pe scaunul de viceprimar al oraşului. RO100 Curățăm Galațiul cere demisia, sau demiterea personajului!”, se arată în comunicatul de presă al celor care au organizat protestul de pe insula din mijlocul Dunării.

Mesajul a fost vizibil de pe vapoarele aflate în tranzit și de pe malul gălățean al Dunării care duminică a fost plin de gălățeni ieșiți la plimbare.

„Este clar că ne-a făcut de ruşine. Este un oraş industrial, într-adevăr, nu prea sunt turişti, dar totuşi să declari aşa ceva mi se pare chiar exagerare. Nu ştiu ce a avut în cap domnul viceprimar, eu zic că a fost o declaraţie neinspirată”, a spus unul dintre gălățenii de pe faleza Dunării.

Viceprimarul Picu Apostol Roman se apără și spune că declarația i-a fost trunchiată, mesajul său fiind complet diferit.

”Eu în interviu am vorbit despre frumusețile Dunării, nu despre alte aspecte. Este adevărat că am adus în discuție și ce se întâmplă în marile orașe port dar declarația mea a fost trunchiată. (…) Eu am vorbit despre locurile frumoase care pot fi vizitate și atunci când m-am referit la marile porturi am întrebat dacă noi ne dorim să ajungem așa, cu un turism bazat pe consumul de droguri și pe sex. Normal că nu ne dorim așa ceva, o spun răspicat, ei în interviu au scos întrebarea mea și a părut că eu încurajez așa ceva. Iar cei care au protestat în mijlocul Dunării, este treaba lor, este o chestie caraghioasă pornită de la o declarație trunchiată”, a declarat viceprimarul Picu Apostol Roman.