Ministrul Justiției Tudorel Toader pare să își fi ales ca principală ocupație în prima zi de concediu, după plenara Comisiei de la Veneția și după ce președintele i-a cerut demisia, postarea de mesaje pe Facebook pe care să le șteargă la o oră după afișarea lor. Până la 14.30, acesta a postat nu mai puțin de patru mesaje, trei dintre ele fiind șterse la o oră de la publicare. Cel de-al patrulea mesaj are un P.S. în care membrul guvernului promite că mesajul va fi șters peste o zi.

Tudorel ToaderFoto: Agerpres

Toate comentariile ministrului Justiției au avut ca subiect criticile aduse de Comisia de la Veneția legilor justiției.

Primul mesaj:

”Răspuns pentru cei ce nu vor să înțeleagă: Comisa de la Veneția nu a luat în discuție modificările survenite prin OUG pentru modificarea legilor justitiei. Un astfel de aviz ar urmă să fie adoptat la plenară din decembrie 2018! PS: mesajul va fi șters peste o oră!”, a scris Toader.

Al doilea mesaj:

”Un membru titular al Comisiei de la Veneția nu poate să vorbească în numele Guvernului din care, eventual face parte - în caz contrar, ar participa într-o dublă calitate!”, a spus Toader.

Al treilea mesaj

”Răspuns pentru cei care nu vor sa priceapă: Nu poți să te declari împotriva pensionării aniticipate a magistraților la 20 de ani de activitate, dar și împotriva OUG fără de care soluția legislativă ar fi intrat în vigoare în ziua urmatoare! PS: Mesajul va fi șters peste o oră!", a scris Toader pe Facebook.

La 14.30, Tudorel Toader a postat un al patrulea mesaj, despre care, spre deosebire de primele trei mesaje, spune acesta, va fi șters peste o zi.

”Răspuns pentru cei care nu pot să înțeleagă mecanismele statului de drept: ......pauza de documentare! PS: mesajul va fi șters peste o zi !”, arată postarea care pare să fie ultima pe ziua de luni.

Klaus Iohannis i-a cerut vineri ministrului Justiției demisia, spunând că prevederile din Ordonanță sunt "un nou episod dintr-un lung șir de decizii controversate" ale ministrului Tudorel Toader, motiv pentru care acesta trebuie să își prezinte demisia.

Tudorel Toader a susținut, după ce Iohannis i-a cerut demisia, că modificările codurilor au survenit în Parlament, pentru că la Ministerul Justiției au fost elaborate doar proiectele de lege pentru aceste modificări. Toader a mai spus că Președintele ar trebui să știe aceste aspecte.