Tudorel Toader se află luni și marți în concediu de odihnă, în condițiile în care Comisia de la Veneția a criticat dur legile justiției, iar președintele i-a cerut demisia. Potrivit agendei sale, ministrul va derula miercuri „activități de coordonare internă” la sediul MJ, iar joi și vineri va fi iar în concediu, scrie Mediafax.

Tudorel ToaderFoto: Agerpres

La scurt timp după plenara Comisiei de la Veneția, ministrul Justiției, Tudorel Toader, se află luni și marți în concediu de odihnă, potrivit agendei sale publicate pe site-ul Ministerului. Toader se va întoarce miercuri la Minister, pentru „Activităţi de coordonare internă la nivelul Ministerului Justiţiei”, iar joi și vineri va fi din nou în concediu de odihnă.

Toader a participat, săptămâna trecută, la plenara Comisiei de la Veneția, unde s-au dezbătut codurile penale. La scurt timp, Klaus Iohannis i-a cerut ministrului demisia, spunând că prevederile din Ordonanță sunt "un nou episod dintr-un lung șir de decizii controversate" ale ministrului Tudorel Toader, motiv pentru care acesta trebuie să își prezinte demisia.

Tudorel Toader a susținut, după ce Iohannis i-a cerut demisia, că modificările codurilor au survenit în Parlament, pentru că la Ministerul Justiției au fost elaborate doar proiectele de lege pentru aceste modificări. Toader a mai spus că Președintele ar trebui să știe aceste aspecte.