Ministrul Sănătății Sorina Pintea a anunțat luni, la Digi 24, că a dispus efecutarea unei anchete care să verifice modul în care s-a desfășurat intervenția serviciului de ambulanță în cazul fotbalistului Ilie Balaci, după ce familia acestuia a ridicat suspiciuni vizând atât procedura, cât și medicația care i-a fost prescrisă sportivului.

Ilie Balaci (2015)Foto: Agerpres

”Pot să vă spun că ne-am autosesizat în urma suspiciunilor pe care le-a ridicat familia și pe care le-am aflat din presă. Ilie Balaci este un erou național și era datoria noastră să facem acest lucru. Împreună cu Raed Arafat am constituit o echipă de control din care fac parte specialiști care vor merge la Craiova pentru a verifica ce s-a întâmplat exact în cazul lui Ilie Balaci, modul în care s-au respectat procedurile de la preluarea pacientului de la dispecerat până la declararea decesului”, a declarat Pintea.

De asemenea, va fi verificat modul în care i s-a prescris medicația. ”Vom vedea ce vor spune legiștii. În maximum două zile vom afla exact. Vom avea un raport complet asupra modului în care s-a desfășurat această intervenție" a mai spus ea.

Ilie Balaci, unul dintre cei mai cunoscuți fotbalişti români, a murit, duminică, la vârsta de 62 de ani, în urma unui accident vascular cerebral.

S-ar putea să te intereseze și: