Un bărbat în vârstă de 69 de ani a fost arestat preventiv, fiind acuzat că a violat o fată de 14 ani, pe care se oferise să o ajute, oferindu-i hrană și apă, după ce copila parcursese pe jos 15 kilometri, să ajungă la Bârlad, la o mătușă, transmite corespondentul Mediafax.

PolitistiFoto: Facebook / Politia Romana

Fata în vârstă de 14 ani, orfană de mamă, se afla în îngrijirea unei mătuși, iar după o ceartă cu aceasta, copila s-a decis să plece pe jos, până la Bârlad, la o altă mătușă. După ce a parcurs aproximativ 15 kilometri pe jos, în zona localității Secuia, un bărbat în vârstă de 69 de ani s-a oferit să-i dea apă și mâncare, iar copila, obosită, a acceptat ajutorul.

Bărbatul de 69 de ani, însă, ar fi violat-o.

„Am fost sesizați cu privire la faptul că o minoră de 14 ani, în timp ce se deplasa spre municipiul Bârlad pe jos, pe raza localității Secuia a fost invitată acasă, pentru a i se da mâncare și apă de către un bărbat de 69 de ani. Fata a acceptat, fiind foarte obosită, iar el a profitat de vulnerabilitatea ei și a întreținut în repetate rânduri raporturi sexuale. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de viol. Bărbatul a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore, a fost prezentat la Judecătorie și s-a emis mandat de arestare pentru 30 de zile", a declarat, duminică, Silvia Manta, purtătorul de cuvânt al Poliției Vaslui.

Potrivit acesteia, copila plecase spre municipiul Bârlad, la o mătușă, însă neavând bani s-a hotărât să plece pe jos.