Credincioșii care au participat la resfințirea unei biserici din satul Păltinişu sunt revoltați că episcopul Sloboziei și Călărașilor nu le-a dat voie să intre în altar, așa cum e obiceiul, potrivitTVR.

Resfintirea bisericii din PaltinisuFoto: Captura YouTube

"Având în vedere că e această perioadă de suferință, doliu și durere, astăzi nu se va intra în sfântul altar". Acesta a fost mesajul transmis credincioșilor de episcopul Sloboziei și Călărașilor. Preasfințitul Vincențiu a oficiat slujba din biserica de la Păltiniș care a fost reabilitată recent și resfințită.

Mesajul episcopului i-a supărat pe credincioși. Mai ales că ei spun că au contribuit la refacerea lăcașului de cult. Unii oameni veniseră de la zeci de kilometri depărtare.

Arhiepiscopia Sloboziei şI Călărașilor spune că nu s-a întâmplat nimic neobișnuit la slujba de la Păltiniș: ”"În ceea ce priveşte hotărârea de a se intra sau de a nu se intra în sfântul altar aparţine fix episcopului.Problema aceasta de tulburare care s-a creat este fix o dezinformare şi reportul de la faţa locului a incitat pe câţiva”, a spus arhidiaconul Nicușor Silviu Dascălu.