Pesta porcină africană se extinde în județul Teleorman, unde a fost descoperit un nou focar al virusului, într-o gospodărie din satul Scrioaștea. Acesta este al treilea focat descoperit în doar câteva zile, transmite corespondentul Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit unui comunicat transmis sâmbătă de Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Teleorman, a fost confirmat, vienri seara, al treilea focar de pestă porcină africană într-o gospodărie din satul Scrioaștea, în cazul a patru porci dintr-o gospodărie.

DSVSA a aplicat măsurile de urgență în astfel de cazuri, pentru a limita riscul de extindere a virusului și a fost dispusă, totodată, eliminarea celorlalți cinci porci sănătoși din gospodărie.

„Toate animalele suspecte trebuie ucise și neutralizate sub control veterinar special, iar proprietarii vor fi despăgubiți de către stat", se arată în comunicatul citat.

Primul caz de pestă porcină africană din județul Teleorman a fost confirmat miercuri, la un porc găsit mort în apropierea unei păduri din localitatea Slobozia Mândra, iar al doilea caz, joi, la un porc dintr-o gospodărie din satul Cucuieți.

Citește și: