​Peste 200 de pompieri au intervenit, în timpul nopții de vineri spre sâmbătă, pentru a stinge un incendiu izbucnit la un depozit de uleiuri și vopsea din municipiul Sibiu. Nu au existat victime, însă din cauza fumului dens s-a luat decizia avertizării populației pentru a evita zona, transmite Mediafax.

Incendiu SibiuFoto: Captura YouTube

UPDATE 10.24Incendiul de la depozitul de vopsea și uleiuri din municipiul Sibiu a fost stins, sâmbătă dimineața, după nouă ore de intervenție, la ora transmiterii acestei știri pompierii încercând să afle din ce cauză a luat foc depozitul.

Purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu, Cristina Criveanu, a declarat că peste 200 de pompieri au intervenit pentru a stinge incendiul la depozitul din municipiul Sibiu. „Peste 200 de pompieri, cu 12 mașini de stingere cu apă și spumă, au intervenit la un incendiu produs în municipiul Sibiu, pe Calea Șurii Mari la un depozit de uleiuri folosite, vopsea pe bază de apă, recipiente sub presiune goale, sub formă de spray”, a spus Criveanu.

Potrivit reprezentantului ISU, nu s-au înregistrat victime. În sprijinul pompierilor din Sibiu, au fost trimiși în sprijin pompieri de la inspectoratele pentru situații de urgență din județele Alba, Hunedoara, Vâlcea, Brașov și Mureș.

La ora transmiterii acestei știri, pompierii intervin pentru lichidarea ultimelor focare.

Reprezentantul ISU Sibiu a avertizat, totuși, populația să stea departe de locul incendiului.

„Rugăm cetăţenii să se îndepărteze de focarul incendiului, având în vedere poluarea produsă de fumul degajat, urmare a arderii substanţelor. De asemenea, recomandam celor din vecinătatea zonei afectate să ia măsuri, fie de adăpostire în locuinţe cu geamurile închise, fie de părăsire a zonei”, a mai spus Criveanu.

Potrivit acesteia, s-a întrunit Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă pentru a analiza situaţia, sediul operatorului economic la care se manifestă arderea fiind dispus pe o suprafaţă de aproximativ 2.600 de metri pătraţi, iar cea mai mare parte a acestei suprafeţe a fost afectată de incendiu.