Comisia CSM i-a aprobat candidatura Adinei Florea pentru postul de procuror pe funcție de execuție în cadrul Secției de anchetare a infracțiunilor din justiție, potrivit Mediafax. Procurorul-șef al noii secții este Florean Sterschi, de la Parchetul General.

Adina FloreaFoto: Ziua de Constanta

Adina Florea, propunerea ministrului Justiției pentru șefia DNA, a fost acceptată, de către comisia formată din membri CSM, pentru funcția de procuror pe funcție de execuție. Potrivit rezultatelor publicate de CSM, procurorul-șef al Secției este Florena Strechi, de la Parchetul General.

Lista cu rezultatele obținute de candidații pentru funcțiile de conducere și de execuție din cadrul Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție este următoarea:

  • Ioan Cerbu (de la DIICOT - structură centrală) - a candidat pentru funcția de procuror-șef - RESPINS
  • Codruța Chindea (de la Brașov) - a candidat pentru funcția de procuror - ADMIS
  • Adina Florea (de la Constanța) - a candidat pentru funcția de procuror - ADMIS
  • Sorin Iasinovschi (de la Suceava) - a candidat pentru funcția de procuror - ADMIS
  • Elena Iordache (de la Parchetul General) - a candidat pentru funcția de procuror-șef RESPINS
  • Magdalena Olteanu (de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 6) RESPINS pentru funcția de procuror-șef, ADMIS pentru funcția de procuror
  • Florena Sterschi (de la Parchetul General) - a candidat pentru funcția de procuror-șef - ADMIS

Adina Florea, propusă de ministrul Justiției la conducerea DNA, a declarat, vineri, că înscrierea pentru un post de procuror de execuție în Secția de anchetă a magistraților nu este o variantă de rezervă, reiterând ideea potrivit căreia, dacă va fi acceptată de Iohannis la DNA, va merge acolo.

"Nu este vorba despre o funcție, este vorba de o candidatură pentru execuție, aceasta. Dacă mă numește domnul președinte, o să merg la DNA. Nu , nu este deloc o variantă de rezervă. Desfășurarea activității profesionale , pur și simplu (m-a îndemnat să mă înscriu și pentru funcție -n.r.)", a declarat Adina Florea, la ieșirea din sediul CSM.

Anterior, procurorul spunea, în faţa membrilor CSM, că cele două candidaturi nu au legătură una cu alta și că nu trebuie confundate.