Corina Crețu: Uneori sunt exasperată de ritmul lent în care România atrage fondurile UE
"Ştiţi foarte bine că mi-am făcut datoria de a avertiza statele membre, nu este numai România avertizată. Suntem undeva pe la media Uniunii Europene. Ideea este că nu mai avem foarte mult timp, deci am repetat faptul că sunt conştientă că avem multe întârzieri şi datorită adoptării târzii a legislaţiei. Nu am pus nicio clipă toată întârzierile pe seama guvernelor. Dar, pe de altă parte, sigur că uneori sunt exasperată, dar nu numai în România ...dar de ritmul lent aşa cum spuneam mai ales în domeniul infrastructurii de transport", a declarat Corina Crețu, potrivit Mediafax.
Întrebată despre turneul efectuat de premierul Viorica Dăncilă, Crețu a răspuns că orice țară trebuie să atragă investitori străini pentru a se dezvolta economic, adăugând, însă, că principala preocupare ar trebui să fie banii gratuiți de la UE: "Eu aș merge pentru accelerarea mai rapidă a cheltuirii banilor europeni şi a vorbi despre aceste parteneriate public-private pentru care statul va plăti, cetăţenii vor plăti după ce vom cheltui alocaţia pe care o avem. Avem miliarde de euro care aşteaptă la Bruxelles".
Corina Crețu a comentat și despre sancțiunea dată joi la adresa României: ”Din păcate, după cum vedeţi, ceea ce am avertizat că România va fi sancţionată de Curtea Europeană de Justiţie s-a întâmplat ieri (joi-n.r.). Eu am vorbit acest lucru cu dânsa (cu premierul Viorica Dăncilă- n.r.) de un an de zile. Dar este singura condiţionalitate exactă care nu a fost îndeplinită, aceea în domeniul mediilor şi a depozitării deşeurilor, nu văd nici progrese spectaculoase şi acest lucru mă doare pentru că într-adevăr eu sunt comisar european responsabil pentru 28 de state membre, dar este normal, nu este nimic anormal să îmi pese puţin mai mult de România. Este ţara din care provin şi este una din cele mai sărace ţări”.

EXCLUSIV Câți bani pentru investiții au primit în ultimii 10 ani spitalele-vedetă ale pandemiei. Care a fost cel mai "răsfățat" spital din prima linie
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”
INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU
În afară de furt, nu știu și nici nu vor să facă altceva. Și să nu spui că nu te-ai prins de ce dragnea et co. nu
folosesc banii UE.
Dosare de finantare semante si stampilate pe fiecare pagina, lictiattii cu 3 oferte la una mie lei valaore de contract, bilanturi trimise in 2 exemplare pe hartie in loc sa fie solicitate direct de la ANAF.
Si am spus doar cateva dintre inventiile birocratice inimaginabile ale romanilor.
Nu spun nimic despre coruptie, politica samd. Spun doar ca trebuie sa fii masochist sa ceri fonduri europene in Romania.
Oamenii seriosi au renuntat de ani de zile la finantare europeana. Au ramas numai smecherii, mincinosii. Si astia sunt din ce in ce mai putin.
Ne-au plecat din tara pana si marile canalii. Am ramas numai cu lichele si borfasi. Si astia au capatciate redusa de a fura,
Si daca la putere ar fi alt partid, ar ramane aceeasi birocratie bolnava, imaginata de oameni cu mintea innodata.
Cred ca e bine sa fim cinstiti cu noi insine si sa nu dam vina pe guvern. Pe nici un guvern.
Avem boala sociala a megacontrolului prin hartzoage.
Si in cazul finantarilor private se intampla acealasi lucru: munti de hartii, adeverenite si dovezi.
Nu tine de Guvern, tine de inclutura administrativa crasa a romanilor.
Poate ar trebui sa va concentrati pe asta: bagati hotii in puscarii si apoi construiti tara, prima conditie este esentiala, altfel nu se va construi nimic solid.
Care "om competent" crezi tu ca se baga sa administreze fondurile europene in Romania?!
Romania nu are invatamant superior deloc. Nu exista in realitate facultati. De unde sa apara "oameni competenti"?
Ne imbatam cu apa rece. Suntem incompetneti in masa, pe doua generatii in urma si pe doua inainte.