Consiliul Județului Vrancea a dat 10.000 de euro pe un nou site al instituției, dar care are o mare hibă - schimbă numele consilierilor în funcție de limba selectată, motiv pentru care nume precum cel al vicepreședintelui Cel-Mare Ionel este afișat în limba engleză ca The Great Ionel, iar numele consilierilor Liviu Bostan și Burdușa Ovidiu sunt afișate ca Liviu Pumpkin, respectiv Crammed Ovidiu, scrierealitateadevrancea. Între timp,problema a fost rezolvată.

Numele consilierilor judeteni Vrancea traduse automat de siteFoto: realitatea de vrancea

Ochean Valentin devine Spyglass Valentin, Doru Geany Bălan este Balan Entertainment Geany iar vicepreședintele Ionel Celmare este The Great Ionel sau, în italiană, Il Grande Ionel. Consilierul Liviu Bostan a comentat, de altfel, pe pagina de Facebook: Consiliul Judeșean Vrancea , sub înteleapta conducere a inegalabilului m. Oprisan a cheltuit un purcoi de bani pentru site-ul institutiei. Iata cam ce-a iesit, potrivit sursei citate.

Patronul firmei Repixolith SRL, din Golești, Ceaprazaru Valentin, contactat de sursa citată pentru a-și spune punctul de vedere, nu a dorit să comenteze situația cel puțin hilară în care au fost puși unii consilieri județeni cărora site-ul CJ le traduce numele automat, devenind, din Liviu Bostan – Liviu Pumpkin, de exemplu.

El a precizat că încearcă să remedieze situația în cel mai scurt timp, ceea ce s-a și întâmplat.

”Dintr-o eroare tehnică, ce ne-o asumăm, traducerea în limba engleză a tradus automat și o parte din numele consilierilor județeni. Ca atare ne cerem scuze Consiliului Județean Vrancea și consilierilor județeni pentru inconvenient. Problema a fost remediată imediat ce a fost constatată. Din păcate greșeli pot apărea și am aprecia ca dacă acestea există să ne fie semnalate. Suntem o echipă tânără, cu experiență și nu ne dorim ca acest proiect, de care suntem mândri, să ne afecteze imaginea. Ne asumăm atât realizările cât și greșelile.”, arată reacția transmisă de Valentin Ceaprazaru către HotNews.

Potrivit anunțului de achiziție directă publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, ofertantul contactat pentru realizarea site-ului este firma Repixolith SRL, din Golești. Suma pentru această achiziție este de 10.000 de euro, fără TVA, după cum se arată în documentație. Printre cerințele CJ se numără aceea ca interfața site-ului să fie în mai multe limbi, respectiv română, engleză, franceză, italiană, germană și rusă. O altă condiție este realizarea unui sistem electronic pentru trimitere de către cetățeni de adrese, petiții, cereri de informații de interes public, cereri eliberare documente din arhivă, cereri pentru eliberare certificate de urbanism și cereri autorizații de construire.