Un urs care a atacat, joi, două persoane, soț și soție, în Măneciu, a fost lovit în cap cu un topor și a murit. Una dintre persoanele mușcate de urs a fost dusă la spital, transmite Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cele două persoane atacate de urs erau la cules de mere, în grădină, la Măneciu. Oamenii au reacționat și au lovit animalul cu un topor în cap, ursul murind la scurt timp.

Directorul Serviciului Județean de Ambulanță Prahova, Daniel Nicolae, a declarat că medicii au fost solicitați să intervină pentru acordarea primului ajutor, în zona barajului de la Măneciu, unde două persoane au fost atacate de un urs.

„Este vorba despre o femeie de 58 de ani care a suferit escoriații multiple pe gambă și antebraț drept și o plagă la glezna dreaptă. Un bărbat de 52 de ani care a suferit escoriații a primit îngrijiri la fața locului”, a declarat Nicolae.

Potrivit acestuia, femeia a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Ploiești.

La rândul său, directorul Direcției Silvice Prahova, Dragoș Ciomag, a precizat că în momentul în care au fost atacați, oamenii au reacționat și se pare că au lovit ursul cu un topor în cap.

„Ursul i-a atacat și ei i-au dat cu un topor în cap, din informațiile pe care le am. Ursul a murit ulterior”, a declarat Ciomag.

Acesta a mai spus că la fața locului se deplasează echipe de jandarmi, polițiști, cei de la Ocolul Silvic și reprezentanți ai DSVSA Prahova pentru a verifica ce s-a întâmplat exact.